Slik maler du yttervegg

Vi viser deg hvordan du får et perfekt resultat når du skal male utendørs.

1. Vi vet at godt verktøy er halve jobben, så med maleverktøy på plass har du gode forutsetninger for å få et strøkent resultat. I tillegg til det, er det viktig å sjekke at veggen er tørr og ren før du skal male.
Les mer: Slik vasker du huset før maling

2. I dette tilfelle har vi skrapet fasaden og gitt den en kraftvaks, så her er vi klare til å gå i gang med malejobben. 

3. Ettersom veggen i videoen er malt tidligere, er det to strøk maling som gjelder. I tilegg bør du unngå å male mens solen står direkte på veggen. Da kan malingen "blemme" seg og få bobler som gir et dårlig sluttresultat.

4. Dersom du skal arbeide i stige, fraråder vi deg å ta med hele 10-literen . Sørg heller for å helle malingen over i et mindre malingsspann. Dette kan du få med ved kjøp i våre varehus.

5. Ta med deg en eksta, litt mindre pensel enn hovedpenselen når du skal i gang med malingen. Denne kan du bruke til å komme til i de små detaljene.

6. Mal alltid i treverkets lengderetning. Med vertikale bord, begynner du øverst og jobber deg nedover, med horisontale bord, arbeider du fra side til side. Sørg for å male hele panellengden slik at du unngår stygge overganger som følge av at malingen tørker.

7. Husk at du skal legge to strøk, så ikke ta for mye maling på penselen.

8. Når det første strøket er ferdig så er det bare å vente på at malingen trøker, før du kan leggge neste, og siste, strøk.