Hvordan male veggen inne?

Har du lyst til å pusse opp med nye farger, men lurer på hvordan du maler veggen inne? Å male veggen er en enkel jobb som gir umiddelbare resultater. Vi viser deg hvor enkelt det kan gjøres og noen enkle tips for at resultatet skal bli så pent som mulig.

  Steg 1: Rydd rommet og vask veggen

  Utstyr: Mikrofiberklut og egnet vaskemiddel
  Rydd og støvsug rommet slik at det ikke er noe i veien når du skal male. Vask deretter hele veggoverflaten med egnet vaskemiddel og la det tørke før du begynner å male. Dersom underlaget er spesielt forurenset kan du vaske en gang til umiddelbart før du lar veggene tørke. 

  Steg 2: Male ytterkatene

  Utstyr: Maskeringstape og presisjonspensel
  Masker og tildekk flatene som ikke skal males for å unngå malingssøl. Start deretter med å male langs kantene, i hjørnene og langs lister med en presisjonspensel. 

  Steg 3: Dypp malerullen

  Utstyr: Malerull og superbrett
  Dypp malerullen i superbrettet og fyll den med maling. Rullen skal ha godt nok med maling, men ikke så mye at det drypper. La gjerne malerullen godgjøre seg litt med maling før du ruller de store flatene.

  Utstyret du trenger

  Steg 4: Rull på veggen

  Utstyr: Malingsrull og forlengerskaft
  Start rulleprosessen fra topp til bunn. Det blir best resultat hvis du ikke ruller mer enn to rullebredder om gangen. Vær lett på hånden og ikke bruk makt.

  Begynn å male resten av flaten med malerullen. Fest malerullen på et forlengerskaft og start rulleprosessen fra topp til bunn. Vær lett på hånden og ikke bruk makt. 

  Steg 5: Pakk bort utstyret

  Pakk bort rullen, kar og pensler i en plastpose når du er ferdig med første strøk. La malingsstrøket tørke, og fullfør deretter med ett strøk til. Fjern så maskeringstapen når du er ferdig. 

  Så enkelt er det å male veggen! 

  Tips til malejobben

  Uavhengig av om du har malt en del før eller er nybegynner, kan det være greit å få noen tips så du får best mulig resultat:

  Tips 1

  Ta deg god til malejobben og sørg for godt forarbeid

  Tips 2

  Ha godt med maling på malerullen for å unngå skjolder

  Tips 3

  Legg trykk på den ytre siden av rullen når du ruller bortover veggen for et fint resultat

  Godt maleverktøy er halve jobben

  Når du skal male inne, er det gjerne en del utstyr du trenger. Husk at verktøyet du velger å bruke har mye å si for sluttresultatet, og hvor enkelt det vil være for deg å gjøre jobben.