Hva koster det å male huset?

Lurer du på hvor mye maling og utstyr koster, for eksempel når du skal male hele huset? Med disse tipsene kan du male huset til en svært fornuftig pris og med et godt resultat. Nederst i artikkelen har vi samlet våre 4 beste sparetips når du skal male huset!

to smilende kvinner som jobber i malingsavdelingen i et Montér byggevarehus
Hos Montér får du 100% fornøyd garanti på vår egen merkevare Opus. Husk at du også alltid får prismatch på maling når du handler hos oss.

– Det er store prisforskjeller på maling, og det lønner seg selvfølgelig å kjøpe når vi har kampanjer, sier Tina Bunæs, som er produktsjef for maling og interiørplater hos Optimera.
Hun trekker fram Montérs egen merkevare, Opus, som et godt eksempel på hvordan man kan få mye igjen for pengene.

– Mange lurer på hva det koster å male et hus. Den rimeligste utendørsmalingen hos Montér, Opus Oljemaling, koster rundt 600-700 kroner for 9 liter når den er på kampanje. Vi har ofte kampanje på den. Dette er en norskprodusert, dekkende eksteriørmaling av god kvalitet. Du kan også velge Opus Oljedekkbeis, som har samme pris som malingen.

Hva koster utemaling per kvadratmeter?

Du kan regne ut ifra at det trengs rundt 1 liter Opus Oljemaling til to strøk på 6-8 kvadratmeter uhøvlet treverk.
– Det betyr at det koster 7-8 kroner å male én kvadratmeter, gitt at malingen kostet 700 kroner for et 9-literspann på kampanje, sier Bunæs.

Hva koster det å male huset?

– Hvis du bruker den rimeligste malingen fra Opus på et hus som er 150 kvadratmeter i grunnflate, trenger du 34 liter, altså fire 9-literspann. Da koster det rett i underkant av 3000 kroner for to strøk maling til hele huset, oppsummerer Bunæs.

Hun minner om at det ikke nødvendigvis lønner seg å velge den billigste malingen på sikt. Opus har utemaling i flere kvaliteter – med Opus Ultradekk som premiumvarianten. Ultradekk koster ca. 1715 kroner for 9 liter, men den har lengre holdbarhet og er mer værbestandig enn annen maling. Du trenger altså ikke male huset like ofte.

Velg riktig husmaling

I tillegg til Opus, selger Montér også eksteriørmaling fra Jotun, hvor prisforskjellene på de ulike malingtypene også gjenspeiler kvalitetsnivået. Bor du for eksempel et sted med mye svevestøv, eller er utsatt for svertesopp og grønske, kan det lønne seg å gå litt opp i pris, og velge en selvrensende hybridmaling. Da får du en maling som holder seg fin lenger, og du trenger ikke male huset like ofte.

– Når du estimerer prisen på et malingsprosjekt må du også ta med kostnadene til utstyret du trenger. Det blir selvfølgelig dyrere hvis du leier inn noen til å male. Men hvis du maler selv og bruker den rimeligste malingen, koster det ikke så mye å male huset, sier Tina Bunæs.

Handleliste for maleutstyr

For å male huset, trenger du en god del utstyr. Her er en liste over det viktigste utstyret du trenger for å vaske og male huset.

De 4 beste sparetipsene når du skal male huset

1. Hold deg oppdatert på kampanjer. Hos Montér får du jevnlig gode tilbud på utemaling.

2. Vask huset årlig med en husvask som fjerner forurensning og svertesopp på husveggen. Da holder husmalinger seg fin lenger.

3. Velg husmaling som er tilpasset klimaet der du bor. Her finner du en oversikt over de ulike malingstypene som finnes.

4. Mal huset selv. Det er dyrt å leie inn fagfolk, så du kan spare mye på å gjøre jobben selv.

Les mer om utendørsmaling