Alt om pergola

En pergola er ment å gi skygge og le for vær og vind og kan være et stemningsfylt område i tilknytning til uteplassen eller som et overbygg på terrassen. Les mer og la deg inspirere!

pergola på belegningsstein i have med stemningsfullt lys og flotte hagemøbler
Med en pergola i tilknytning til terrassen, eller som her i hagen, kan du utvide uterommet og gi rom for stemningsfulle kvelder gjennom sommeren.

Pergola - fra uteplass til uterom

Visste du at pergolaen kommer fra Italia og at ordet pergola betyr løvhytte på latin? Hensikten har siden renessansen vært å skape et sted i le for solen ved over tid å la slyngplanter få vokse til. I dag er pergolaen en fin måte å gjøre uteplassen om til et uterom. Les mer om hva en pergola er og hvordan en pergola samtidig kan gi en hyggelig verdiøkning til boligen.

Slik kan du bygge din egen pergola

Ved hjelp av våre gjør det selv-oppskrifter viser vi deg hvordan du bygger pergola steg-for-steg. Vi gir deg oversikt over materialene og verktøyet du trenger, så vel som byggetegninger og brukerveiledning for et varig resultat. Her kan du lese om hva du bør tenke på før du skal bygge pergola. 

Les alle artikler om pergola

Lyst til å lese mer om uteommet?

Her har vi samlet artikler som er relevante for uterommet, med særlig tanke på uterommet. Kanskje ønsker du deg et overbygg til terrassen eller ønsker å gå for en takløsning i gjenvinnbar PV, polykarbonat eller et termotak? Vi hjelper deg!

Bygge terrasse til sommeren? 

Med vårt store utvalg i kvalitetsprodukter av både trykkimpregnert, royalimpregnert og kompositt, kan du se frem til en terrasse som du kan ha glede av i mange år.

Les alle artikler om terrasse