Få det fint i hagen

Du trenger ikke være født med spesielt grønne fingre for å oppnå en frodig, velstelt hage. Du kommer langt med godt utstyr - og noen ess i ermet.

  Mann i skjorte som steller med ulike plater i hagen

  Frodig med jord, gjødsel og bark

  Hva er triksene for å få det fint i hagen?

  1. Start med å skaffe en god plantejord
  Jorda du planter i er nemlig plantenes matskap, cocktailbar og medisinskap - derfor bør denne være av optimal kvalitet.

  Visste du at... Plantejord også kan brukes til grønnsaker og blomster, ikke bare til plantene i hagen din? Plantejorda holder på vannet og er et rimelig alternativ som passer til det meste.

  2. Velg en gjødsel tilpasset det du skal plante
  Det neste du bør tenke på, er gjødsel - maten som hjelper plantene å vokse. Tilfører du gjødsel til plantene dine jevnlig, vokser de raskere. Et godt tips er å væte jorden etter at du har gjødslet. Sett på vannsprederen, spyl blomsterbedet med hageslangen - eller gjødsle i regnet.

  3. Ute etter en lettstelt hage? Velg bark
  Bark er et naturprodukt som bevarer fuktigheten i jorda og forbedrer jordstrukturen. Det pynter opp og bidrar til vakre og velstelte blomsterbed og plantefelt.

  Tips! Legg en barkduk under barken så slipper du ugress uten å bruke kjemikalier. Vann og luft trenger gjennom duken slik at jorda under ikke tørker ut.

  Jord, bark og gjødsel til hagen

  Effektiv vanning av hage

  For at plantene i hagen skal trives og få utvikle seg, må de vannes jevnlig. Særlig når du skal så eller legge plen, eller skal plane nye busker, krever vekstene mye vann.  Men det er ikke bare plantene som trenger vann. 

  Spyler og vasker du terrassen og brosteinen din jevnlig holdes det seg pen hele sommeren.

  La barna leke i vannsprederen samtidig som du vanner gresset! Da får du både fornøyde barn og et grønnere gress.

  Vanning

  Gressklipper i hagen

  En gressklipper er en selvfølgelighet i en hage, men hvilken variant skal du velge? Vi hjelper deg med å velge riktig gressklipper.

  Mer nyttig hageutstyr

  Selv med automatisk gressklipper kommer du ikke helt unna litt manuelt arbeid dersom du ønsker en frodig hage. Med rett utstyr trenger det derimot ikke å være verken slitsomt eller kjedelig: 

  • En grensag kapper sjenerende grener effektivt. Med justerbart skaft trenger du ikke stige for å kappe grener et par meter over bakken.
  • En hagerive er et must for alle med hage. Den løser opp jord, fjerner røtter og flytter effektivt på steiner.
  • Med en trillebår blir livet for enhver hageeier lettere. En stødig og robust trillebår velter ikke selv om du fyller den full og er enkel å trille - også når lasten er tung.