Alt om bygningsplater

Skal du kle vegger, bygge en bokhylle eller skape orden i garasjen? I alle tilfeller kan du få bruk for én eller flere bygningsplater. Er du usikker på om du skal velge gipsplate. MDF-plate, kryssfinér. OSB-plate eller plate av spon? Vi hjelper deg - les mer nedenfor!

vegg med lilla veggplate i panel med bokhylle laget av hobbyplater med interiørartikler på.
Det finnes en rekke forksjellige bygningsplater. Her ser du panel av veggplater i MDF og bokhylle laget av hobbyplater i heltre.

Enten du skal pusse opp stua, bygge en bokhylle eller lage en benk, kan en bygningsplate være et smart startsted. Det finnes imidlertid plater i ulike materialer som egner seg til ulike prosjekter. Det er ikke alltid så lett å velge rett plate til jobben. Derfor har vi laget en egen plateguide til deg. På denne siden vil du dessuten kunne lese mer om forskjellen på en rekke plater. 

Veggplater for alle rom og typer bruk

Plater kan brukes til å kle innsiden av garasjen, til å bygge enkle møbler, som for eksempel en bokhylle, eller til å kle deler av eller hele rom. Kryssfinér har særlig de siste årene fått spille større rolle i rom enn det tidligere har gjort. La deg inspirere av bruksområdene!

Vedlikehold av bygningsplater

Ulike plater krever ulik grad av behandling og vedlikehold. Her har vi samlet artikler som er relevante for riktig pleie av bygningsplater. 

Mer om bygningsplater