Hvilke terrassebord skal du velge? Her får du oversikten!

Stil, vedlikehold og pris teller når du skal velge terrassebord. Trykkimpregnert eller varmebehandlet furu, royalimpregnert, Kebony, Trex vedlikeholdsfrie bord, eller helt ubehandlet utegulv er blant alternativene.

Flott terrasse med stilig innredning
Grå terrassebord i lunt hagemiljø
Brun terrasse med flott sjøutsikt
Terrasse med benk ved hvitt hus

Hygge og glede er stikkord vi forbinder med livet på terrassen. En fin terrasse er med på å løfte fasaden på huset ditt, i tillegg til at du får et ekstra uterom til bruk i sommerhalvåret.

Derfor gjelder det å velge riktige terrassebord. I valget må du også tenkte på vedlikeholdsintervaller, beskyttelse mot sopp og råte og utseende som for eksempel en sølvgrå patina. Valget påvirkes av smak og behag, formål og betalingsvillighet. 

Med vårt store utvalg av kvalitetsprodukter i både trykkimpregnert, royalimpregnert, varmebehandlet furu og kompositt, får du gleden av terrassen din i mange år. Er du usikker på forskjellen mellom dem og kanskje opptatt av vedlikeholdsfrie bord? Dette forklarer vi litt mer om her.

 

CU impregnert furu – rimeligste du kan velge

Barn som går på terrassegulv
Foto: Moelven

 

Disse trykkimpregnerte terrassebordene (på bildet) er impregnert i klasse AB med kobber mot råte, muggvekst og insekter.

Trykkimpregnert tre har langt bedre holdbarhet enn ubehandlet treverk. Spesielt for utendørs bruk, som på en terrasse, er dette en klar fordel. Behandler du materialene riktig, kan du forvente en levetid på 20 – 30 år.

Les også: Slik vedlikeholder du terrassen

Trykkimpregnerte terrassebord er det rimeligste alternativet. Den eneste ulempen med denne typen terrassebord, er at de bør behandles med olje eller beis annethvert år – først og fremst for å bevare fargen og utseendet mest mulig, men også for å hindre flising og sprekker. Overflatebehandlingen vil også beskytte mot overflatesopper.

Visste du at Montér har prismatch på trykkimpregnerte terrassebord? Finn ut mer om vår prismatchhen her!

Varmebehandlet furu
Terrassebord i varmebehandlet furu vil etter hvert få en sølvgrå patina. Disse terrassebordene trenger ikke vedlikehold. Bordene legges med minst 4 mm avstand og festes med A2 eller A4 skruer. Ønsker du imidlertid å beholde den originale fargen i stedet for en sølvgrå patina med tiden, kan du oljebehandle bordene med Osmo 728. Tar du en terrassevask hver vår, får du også av skitt og annen forurensing som fester seg til bordene i løpet av høst og vinter.

Skal du beise terrassen? Se vår gjør-det-selv film om hvordan du får et perfekt resultat!

Møre Royal – velg minimalt vedlikehold i årevis

 
brune royalimpregnerte terrassebord med flott utsikt
Foto: Talgø MøreRoyal

 

Royalimpregnerte terrassebord er først trykkimpregnert, deretter kokt i olje under vakuum. Treverket blir på den måten mer motstandsdyktige mot fukt, sprekking, flising, og svelling/krymping (altså formendringer) enn vanlig, trykkimpregnert tre. Behandler du materialet på riktig måte, kan du forvente en levetid på 40 – 50 år (garantert råtefrie i 50 år).

Metoden gjør at disse terrassebordene ligger en prisklasse høyere i forhold til CU impregnerte terrassebord – I gjengjeld trenger du ikke å overflatebehandle plattingen, det vil si olje eller beise, før etter 6 – 10 år. Dessuten har du et mer bærekraftig terrassegulv.

Royalimpregnert tre kommer gjerne med en glattside og en rillet side, og kan brukes på begge sider.

Ønsker du deg en terrasse uten synlige skruer? Bruk Camo skrumal! Vi viser deg hvordan den brukes i vår gjør-det-selv film.

Kebony – bekymrings- og vedlikeholdsfritt

 
Vedlikeholdsfritt terrassebord ved hvit hus
Foto: Kebony

 

Norskproduserte Kebony® lages i en patentert trebehandlingsprosess. En biovæske gir treets cellestruktur en permanent endring. Resultatet er overlegne beskyttende egenskaper slik at du ikke trenger å tenke på overflatebehandling i det hele tatt: En årlig vask er tilstrekkelig for dette materialet.

Når du velger disse bordene, kommer de med en dyp og fyldig brunfarge. Materialene lysner og går mer mot en naturlig, sølvgrå farge med tiden etter hvert som de utsettes for vær og vind. Kebony leveres med råtegaranti på hele 30 år ved bruk over bakkeplan.

Skal du legge terrassebord? Se vår gjør-det-selv film om hvordan du legger terrassebord.

Trex kompositt – et miljøvennlig og vedlikeholdsfritt valg

Flott brun terrasse rundt basseng med utsikt
Foto: Trex Spiced Rum

 

Det som skiller Trex terrassebord i kompositt fra sine konkurrenter, er et materialet er produsert av 95,4% resirkulerte materialer. Komposittmaterialet har blant annet den gode egenskapen at den er UV-bestandig, slik at fargen ikke falmer i sol og regn. Bordene leveres med hele 25 års garanti – selv uten vedlikehold (bare vanlig vask er nødvendig).

Overflaten har en overbevisende, trelignende struktur, som ser både naturlig og pen ut samtidig som den er flise- og sklisikker. Likevel er søl fra grillen, vinglasset eller ketsjupflasken enkelt å vaske av da skitt ikke trekker ned i bordene.

Hva vil terrassen koste?

Prisen på terrassen avhenger av materialet du velger, og selvfølgelig hvor mye materiale du trenger. Men du trenger ikke vente til du står i kassa for å finne det ut. – Vi hjelper deg med beregningen, så kontakt ditt nærmeste byggevarehus, så bistår vi deg. 

Bygge selv eller få hjelp?

Når du har funnet ut hvordan drømmeterrassen din skal se ut, har du muligheten til å bare lene deg tilbake. Vi hjelper deg med å finne en dyktig håndverker som kan gjøre jobben for deg hos Montér Byggeservice.

Eller du kan bygge terrassen helt selv ved hjelp av våre videoer og oppskrifter. Husk at du gjerne kan kontakte oss dersom du står fast underveis.

Neste steg: Velge skruer