Mal lister og vegg i samme farge

Lar du listene være når du maler rommet? Ikke gjør det! La de gjerne få samme farge som veggene. Lister og vegg i samme farge kan gi rommet et rolig preg og lar møblene dine komme enda mer til sin rett.

Mal lister og vegg i samme farge
FARGE: LADY Pure Color 12120 Desert Pink FOTO: Jotun A/S

 

 

Hvite lister er det vanligste valget, men det er slettes ikke sikkert det er det beste valget for rommet ditt. Maler du listene i samme farge som veggen, får du et mye roligere rom.

– Det er tre gode grunner til å bruke samme farge på lister som på veggene, sier Adele Kløve i arkitekt- og interiørarkitektfirmaet Plan A i Sandefjord. Hun jobber mye med valg av farger som virkemiddel i rommet for kundene sine.

Få et ryddig inntrykk
Det er ikke alltid at samme farge på vegg og lister er det hun anbefaler kundene, men hun gjør det dersom målet er å skape et ryddig utrykk.

– Ha samme farge på vegger og lister dersom du vil ha et ryddig utrykk, sier Adele Kløve. Lister i kontrastfarger deler opp rommet. Dette er noen ganger ønskelig, mens andre ganger ikke.

Gir et tidsriktig uttrykk
– Å male listene i samme farge kan gi et litt utdatert rom et mer oppdatert preg, og er veldig i tiden, fortsetter Kløve.

Hvite lister har vi alle sett mye av. Og noen ganger skal det være hvite lister som en kontrast. Eller kanskje et helhvitt rom. Men, kanskje du kan tenke nytt neste gang?

Lister og vegg i samme farge
Skape et ryddig utrykk med lister og vegg i samme farge

Effekten av et «større» rom
– Dersom både gulvlister og himlingslister er i samme farge som veggene, vil rommet virke høyere, sier Adele Kløve.

I motsatt fall, f.eks. med hvit himling og hvite himlingslister, vil taket komme lenger ned og veggene vil virke lavere.

Så hvis det at rommet ser høyere ut er en effekt du ønsker, kan det være lurt å bruke denne teknikken. Effekten vil du få uavhengig om du velger lyse eller mørke farger.

LES OGSÅ: Mal tak og vegger i samme farge.

Lister trenger egen maling
Husk at lister og karmer har en annen bruk enn selve veggene. Her blir det mer fingermerker og vask, samtidig som at dørkarmer og gulvlister er mer utsatt for støt og slag. Det er derfor lurt å gå for maling som er tilpasset røffere bruk. Resultatet blir både penere og mer holdbart.

Varier med glansgrad
Siden du trenger egen maling til karmer, dører og lister uansett, er dette en fin måte å variere glansgraden på. Hva med blanke karmer og matte vegger i samme farge?
Veggene er ofte matte i dag. På dører og lister kan du bruke maling med høyere glans for å skape kontrast.

Tips når du skal male lister

  • Velg maling tilpasset formålet. Resultatet blir da penere.
  • Velg verktøy tilpasset formålet. Skal det bli pent og jevnt på listene, trenger du pensel eller rull som er passe bred til akkurat dette området.

Prismatch og fornøydgaranti

Hos Montér får du alltid like lav eller lavere pris på maling når du handler hos oss. Prismatch gjelder på maling du får kjøpt hos Montér, og vi matcher alle identiske varer hvis det fremlegges bevis på at malingen er billigere hos en konkurrent.

På vår egen Opus-mailing gir vi deg 100% fornøydgaranti. Du kan være helt sikker på at Opus-maling har like god, eller bedre kvalitet enn andre malingsmerker. Er du ikke fornøyd med ditt kjøp av Opus-maling kan du bytte til en annen maling i samme prisklasse innen 10 dager. Dette gjelder selv om du har brukt produktet.