CANVAS - Jotun LADY fargekart 2024

Som en hyllest til fargelæren presenterer Jotun LADY nå 23 vakre interiørfarger for 2024. Fargekolleksjonen reflekterer skjønnheten som finnes i naturens egen palett, og er designet for å gi deg inspirasjon og råd for gode fargevalg. Husk at hjemmet er ditt lerret og at du med naturens fargepalett for dine hender kan skape harmoni og skjønnhet. La kreativiteten få spillerom på vegger, tak og listverk!

  Nydelige grønnfarger fra Jotuns fargekart CANVA
  I det nye fargekartet fra Jotun LADY finner du en rekke grønne nyanser. På bildet til venstre er veggene malt i LADY 7685 Subtle Green, mens rommet innenfor døren har fått malingstrøk i fargen LADY 7386 Pistachio. Karmer og listverk er malt i fargen 7686 Mindful Green. Foto: Jotun A/S @jotunlady

  Fargepalett med naturen som inspirasjonskilde

  LADY´s fargekart for interiørmaling 2024 inneholder er fargepalett direkte inspirert av naturens egne farger. Fargekombinasjoner vi finner i naturen er ofte uslåelige og bidrar til å skape harmoni i vårt indre. Derfor er det ikke uten grunn at fargekartet som er spesielt utviklet av Jotuns globale fargesjef Lisbeth Larsen, hennes globale farge-team og det fargetekniske laboratoriet hos Jotun, har latt naturen danne utgangspunkt for årets fargekart. 

  Legg merke til hvordan fargekartet reflekterer naturens mange grønntoner, friske og crispe blåtoner, så vel som myke grånyanser vi finner i mineralriket. Kolleksjonens brune og beige nyanser bringer med seg jordnærhet og lunhet, mens utvalgte gulnyanser bistår med glede og optimisme.

  Årets fargekart fra Jotun LADY består av 23 tidløse og varkre nyanser, hvorav 10 er helt nye farger av året. Foto: Jotun A/S @jotunlady.
  Årets fargekart fra Jotun LADY består av 23 tidløse og vakre nyanser, hvorav 10 er helt nye farger av året. Foto: Jotun A/S @jotunlady.

  Maling i naturens grønne nyanser

  Frisk og frodig byr naturen på et vell av omskiftelige, grønne fargenyanser. Gjør som Jotun; hent inspirasjon fra naturens monokrome palett, og fyll hjemmet med en behagelig ro. I årets fargekart finner du blant annet LADY 7386 Pistachio, LADY 7685 Subtle Green, så vel som LADY 7686 Mindful Green., farger som alene - eller ton-i-ton - vil bringe ro og velbehag inn i hverdagen. 

  bilder av farger fra Jotuns nye fargakart, Canvas
  En velvalgt fargesammensetning som LADY 20218 Healing Lavender og LADY 8493 Green Tea, skaper interiør med en moderne estetikk. Fargene, som er komplementeære, bringer frem det beste i hverandre. På lerretene til høyre ser du LADY 1775 Fresh Pasta, LADY 7386 Pistachio, LADY 7686 Mindful Green, LADY 8493 Green Tea, lag for lag. Utfordre deg selv og kombiner grønntonene og finn din helt personlige vri. Foto:Jotun A/S @jotunlady

  __________________________________________________________________________________

  Grønne farger gir umiddelbare assosiasjoner til naturens ro og skaper rom med avslappende atmosfære.

  Lisbeth Larsen, Fargesjef hos Jotun

  __________________________________________________________________________________

  Slipp lyset inn med maling i gule toner

  Det er ikke foruten grunn at gul er optimistens farge. Med sin oppløftende energi kan en gul vegg - eller et helt rom, for den saks skyld - tilføre kreativitet og glede. Ettersom gul absorberer lyset i omgivelsene godt, kan fargen bidra til å heve opplevelsen av rommets størrelse. Med fargen LADY 1775 Fresh Pasta, får du en glad, gul tone med et drøss av muligheter for bruk:

  Nyheten LADY 1775 Fresh Pasta er frisk alene med LADY 1622 Refleksjon, mykere i uttrykket med LADY 0486 Silke, sofistikert og mer voksen i kombinasjon med LADY 12078 Comfort Grey og spennende i en ton-i-ton-kombinasjon med LADY 8583 Earthy Yellow som også er å finne i årets fargekart, Canvas. 

  Bilde som viser fargene Fresh Pasta og Earth Yellow fra Jotun
  Gultoner er unektelig energigivende, enten du velger en lys og glad gultone som til venstre, LADY 1775 Fresh Pasta, eller som til høyre, velger en kombinasjon av de dypere LADY 8583 Earthy Yellow og LADY 0288 Mexico (på veggen med vindu). Foto Jotun A/S @jotunlady

  Rosa toner inspirert av naturens eget pigment

  Årets fargekart byr på flere rosa nyanser. Blant fargene finner du blant annet nye LADY 2224 Indi Pink, så vel som dypt korallrøde LADY 20217 Muted Coral. Ved å legge til en varm nøytral som LADY 12075 Soothing Beige, kan du skape et mer sobert uttrykk. Du finner eksempel på denne kombinasjonen helt til høyre i bildet nedenfor.

  Lærdommen fra årets fargekart er at til tross for at det finnes en fargelære, finnes det ikke regler for hva som er rett og galt: Ved å arbeide med farger innen samme kulørtone med ulik internsitet, kan en skape gode og harmoniske kombinasjoner. Låner man en nabofarge, kan uttrykket oppleves enda mer beriket. 

  Tips! Bruk gjerne samme farge i ulike grangrader. Ved for eksempel å bruke pure matt på vegger og brystning, og halvblank på listverket, vil interiøret få en ekstra dimensjon. Jotuns LADY Suprene Finish kommer i fire ulike glangrader (pure matt, silkematt, halvblank og superblank) og er perfekt til treverk, dører, listverk og panel. 

  En rekke interiørfarger fra jotun Lady fra fargekartet for 2024
  Til venstre nyheten LADY 20217 Muted Coral. På lerretene i midten: LADY 0288 Mexico, LADY 20217 Muted Coral og LADY 8583 Earthy Yellow.I bildet til høyre ser du LADY 12075 Soothing Beige i fremre vegg med lister i fargen LADY 20217 Muted Coral. I rommet innenfor er veggen med brystning malt i fargen LADY 2224 Indi Pink. Sammen skaper de et interessant og dempet uttrykk. Foto: Jotun A/S @jotunlady

  Utvalgt maling fra Jotun LADY

  Varme og jordnære bruntoner

  I tillegg til avdempede gultoner og varme rødfarger, byr Canvas også på flere varme og jordnære bruntoner. Årets fargekart fra Jotun presenterer blant annet den dype bruntonen LADY 12291 Soft Brown og den lette gyllenbrune nyansen LADY 12075 Soothing Beige, toner som enkelt kan mikses og matches for å skape et nyanserikt interiør som utstråler varme og komfort. 

  Nøytrale farger er dessuten et godt utgangspunkt uansett stilretning. De tidløse og dempede fargene  som strekker seg fra gyllen beige til friske gråtoner, vil utvilsomt bringe harmoni inn i hjemmet. Kombinér ulike nøytraler i samme rom for å skape en delikat og sofistikert stemning. 

  Stue i fargen Antwerp Beige fra Jotun
  Med beige nyanser, er det ingenting i veien for å leke seg frem. Her er øverste del av veggen malt med LADY Pure Color i fargen 12075 Soothing Beige, listene har fått et strøk LADY Supreme Finish i fargen 1376 Frostrøyk, mens veggen er malt i LADY Pure Color med fargen 12290 Antwerp Beige. I gangen "bak" stuen, er vegge malt i fargen LADY 8583 Earthy Yellow, mens dørkarmen er malt i fargen LADY 0288 Mexico. Foto: Jotun A/S @jotunlady
  Slå deg løs med de varme og jordnære beige- og bruntonene i fargepaletten fra LADY. På bildet til venstre er det malt med LADY 12291 Soft Brown på øverste del av veggen, mens LADY 1632 Rock Sugar får fylle resten av samme vegg. Hyllene er malt i LADY 12075 Soothing Beige, en vesentlig kaldere variant. I midterste bilde ser du LADY 12077 Sheer Grey, LADY 12078 Comfort Grey, LADY 12290 Antwerp Beige, LADY 12075 Soothing Beige, LADY 1632 Rock Sugar og LADY 12291 Soft Brown, lag på lag. I bildet lengst til høyre ser du LADY 12075 Soothing Beige benyttet øverst på veggen, mens nedre del er malt med LADY 12290 Antwerp Beige. I gangen bakenfor rommet er LADY 8583 Earthy Yellow benyttet. Listen som skiller øvre og nedre del av veggen er malt i LADY 1376 Frostrøyk. Foto: Jotun A/S @jotunlady

  Fra himmel og hav til drømmeland

  Fargenyheten LADY 4947 True Blue er en frisk og ren blåtone med umiddelbare assosiasjoner til himmel og hav. Fargen er beroligende stille og fungerer godt sammen med andre nøytraler.

  True Blue er den perfekte partner til nøytrale LADY 9918 Klassisk Hvit og  demonstrerer tydelig hvordan små innslag av en farge har en transformerende effekt på interiøret. Bruk den på soverommet og i større eller mindre innslag og la følelsen av himmel og hav ta deg hele veien til drømmeland. 

  Soverom i den deilige blåfargen True Blue fra Jotun.
  Blåtoner er kjent for å gi ro og fokus. Den kan virke avslappende og fungerer derfor godt på soverommet. Fargen LADY 4947 True Blue er en frisk blåtone som fungerer godt, blant annet på soverommet. Foto: Jotun A/S @jotunlady
  Skjenk i LADY 4947 True Blue smmen med vegg i LADY 9918 Klassisk Hvit.
  Å tilføre farge på et enkelt element kan ha en transformerende effekt på utseendet og følelsen til et rom. Det er dette rommet et eksempel på: Skjenk i LADY 4947 True Blue smmen med vegg i LADY 9918 Klassisk Hvit. Foto: Jotun A/S @jotunlady

  Fargekartet viderefører og henter frem igjen eldre farger, deriblant fargen LADY 5081 Fabrikk som for mange er en kjent og kjær, blågrå farge. Som du ser av bildene kan fargen fremstå som en dempet lyseblå farge, avhengig av lyset som kommer inn i rommet.

  Fargen fungerer godt sammen med nøytralene du finner i fargekartet. Velg om du ønsker å kombinere trygt med rene, hvite og dempede blå kombinasjoner, eller være mer dristig med en blanding av kalde og varme farger for å legge til mer kontrast.

  På lerettene i bildet til venstre ser du LADY 12077 Sheer Grey, LADY 4947 True Blue, LADY 12078 Comfort Grey og LADY 9918 Klassisk Hvit. Foto: Jotun A/S @jotunlady
  På lerettene i bildet til venstre ser du LADY 12077 Sheer Grey, LADY 4947 True Blue, LADY 12078 Comfort Grey og LADY 9918 Klassisk Hvit. Foto: Jotun A/S @jotunlady

  Flere fargekart fra Jotun

  I tillegg til fargekartet for 2024, kan du se nærmere på de siste årenes fargekart. Bla deg tilbake i tid eller la deg inspirere av fargekartene fra noen år tilbake. Kanskje gjenfinner du noen favoritter som vil kunne kombineres fint med fargene fra Canvas.