Velg riktig malerull til ditt maleprosjekt

Når du skal i gang med å male større flater, er det fort gjort å tenke at det er samme hvilken malerull du velger å benytte. Men, når du er ute etter et godt resultat, er det viktig å velge rett kvalitet på malerullen – og påse at den har egenskaper som er tilpasset underlaget du skal male. I denne guiden gir Jordan deg hjelp på veien til å velge riktig malerull for ditt neste maleprosjekt. På den måten får du en så enkel jobb og et så godt resultat som mulig.

  gutt som maler vegg med malerull fra Jordan
  Velg malerull og lengde på luven basert på underlaget du skal male og sluttresultatet du er ute etter. Foto: Jordan

  Verdt å tenke på ved valg av malerull

  Basert på hvor mye vi nordmenn pusser opp og maler i hjemmene våre, er det naturlig å anta at malerullen er blant de mest brukte verktøyene vi har. Malerullen egner seg godt til å male større flater slik som vegger og tak, samt andre mindre overflater som møbler og skapdører.

  Når du vet hva du skal male, og hvilken maling du skal bruke, er neste steg å velge riktig malerull. Du bør nå ta hensyn til hvilken overflate du skal male og hvilken type maling du skal bruke.  Lengden på luven (tykkelsen på busten) er også en svært viktig faktor.

  Tenk gjennom hvor stor overflaten du skal male faktisk er, og om du ønsker at sluttresultatet skal være glatt eller ha struktur. Dersom du skal male store, slette flater, anbefaler vi at du bruker en bred malerull. På den måten blir du raskere ferdig. Om du imidlertid er ute etter en malerull til panel, bør du velge en smalere malerull. De aller fleste malerullene fra Jordan kommer i en rekke ulike størrelser.

  Maleruller fra Jordan

  Hvilke maleruller finnes?

  Maleruller kommer i en rekke ulike farger og størrelser. De ulike malerullene har forskjellige egenskaper og egner seg for ulik bruk, så det er viktig at du vet hvilken rull som passer til hva.

  • Hvite maleruller egner seg godt for deg som ønsker et helt glatt sluttresultat. De hvite rullene har nemlig kort luv og egner seg derfor godt når du skal male helt slette vegger, møbler og skapdører.
  • Grønne maleruller har litt lenger luv enn de hvite malerullene og passer derfor godt til de fleste typiske maleprosjekter i hjemmet – det være seg maling av vegger og tak innendørs. Et alternativ verdt å merke seg er de hvite malerullene med en grønn stripe. Disse gir et noe slettere resultat enn de helt grønne, og tar ikke opp like mye maling.
  • Rosa maleruller egner seg godt til overflater med et grovere uttrykk, deriblant overflater av mur og betong. Grunnen til at de rosa malerullene egner seg spesielt godt for disse materialene er at de har lang luv. Lang luv tar som kjent opp mer maling som igjen legger igjen mye maling på flaten du skal male.

  Alle de ulike malerullene kommer i forskjellige utgaver. Vi anbefaler at du velger kvalitet når du skal male, slik at du er sikret et resultat som du er fornøyd med og som varer over tid.

  Malerullene i Jordans beste serie, Ultimate, har kvaliteten du er ute etter. Disse malerullene har høyt malingsopptak, god dekkevne og spruter lite. Det bidrar i sin tur til en god og jevn overflate uten skjolder.

  Tips! Ved å velge en malerull av høy kvalitet og med godt malingsopptak, trenger du heller ikke dyppe den så ofte i maling.

  Malerull til utendørs bruk

  Malerull er tradisjonelt brukt til store flater innendørs eller til maling av mur og betong. Det er ikke noe hinder for å bruke det utendørs ved maling av kledning. Da kan du like fint bruke en malerull som en pensel.

  Med en malerull egnet for utendørsbruk kan du arbeide enklere og raskere enn ved bare å benytte pensel. I tillegg får du dekket større flater med hvert strøk, ettersom mallerullen har større absorberingsevne enn en pensel.

  At utendørsrullen har høy kapasitet, gjør dessuten at du får en jevn malingsfilm på bordene. Husk å bruke pensel i kriker og kroker, på endeved og i sprekker slik at du kommer godt til også der. 

  Tips! Vi anbefaler at du etterstryker ved bruk av en pensel, slik at du når inn i alle ujevnheter i fasaden og oppnår et glatt og dekkende sluttresultat!

  Utendørsrullene fra Jordan egner seg til alle typer utendørsmalinger.

  Bredt utvalg maleruller til utendørs bruk

  Male med malerull? Bruk forlengerskaft

  ange av maleproduktene fra Jordan kan forlenges, og det samme gjelder for malerullen! Med et forlengerskaft kan du enkelt påføre maling i lange drag, fra side til side i taket, eller fra topp til bunn på veggen. På den måten kan du være sikker på at du blir ferdig med hele overflaten før malingen tørker og du vil dermed unngå skjolder og få en strøken finish.

  Tips! Et forlengerskaft er en forlengelse av armen din, og sikrer at du får jobben gjort uten å slite for mye på kroppen.