Vedlikeholdsfrie hagemøbler til din terrasse og balkong

Vedlikeholdsfrie hagemøbler i aluminium og kunstrotting er like stilige som de er praktiske. Nettopp derfor velger stadig flere vedlikeholdsfritt. I denne artikkelen hjelper vi deg å velge riktig hagemøbel for dine behov og bruk.

  Hagemøbler til terrasse og balkong
  Foto: Schou

  At de tåler vær og vind, og holder seg fine år etter år, har blitt like viktig som design når folk skal velge nye møbler til uteplassen. Vedlikeholdsfrie hagemøbler finnes både som enkle cafésett til balkongen, avslappende hagestoler, lekre hagesofaer og sosiale hagegrupper der du kan samle venner og familie til hyggelige stunder gjennom hele utesesongen.

  Enten du er opptatt av design eller praktiske egenskaper, vil du finne noe du blir fornøyd med.

  Hagemøbler i aluminium

  Hagemøbler i aluminium er helt vedlikeholdsfrie og tåler stekende sol like godt som høljende regn. Aluminium tåler høye temperaturer og blir ikke brennende varmt i sola, slik noen materialer kan bli. Du kan altså trygt sette deg ned, selv på sommerens heteste solskinnsdag, uten å brenne deg. Designet er gjerne moderne og minimalistisk og vil være et flott tilskudd til uteplassen om du er opptatt av design som varer.

  3 fordeler med hagemøbler i aluminium

  • Vedlikeholdsfritt
   Hagemøbler i aluminium er vedlikeholdsfrie og krever kun enkel rengjøring. Det gjør det til et veldig attraktivt alternativ for deg som liker å nyte livet utendørs, uten å bruke tiden på vedlikehold. Vi anbefaler at utemøblene dekkes til gjennom vinteren for å sikre at de holder seg lenger, men de krever ikke oppbevaring i bod eller garasje.
  • Ruster ikke
   Ettersom hagemøblene er laget av aluminium som ikke ruster, er de svært værbestandige og kan stå utendørs hele året – selv om vi alltid anbefaler å sette utemøbler innendørs eller under tak om vinteren. De fleste hagemøbler i aluminium er pulverlakkert, men vil altså ikke ruste selv om du skulle være uheldig å få en skade i lakken.
  • Veier lite
   Aluminium er et veldig lett materiale. Derfor er hagemøbler laget av aluminium enkle å flytte rundt. Dette er særlig en fordel for deg som ønsker å flytte møblene etter solen, eller om du ofte trenger å utvide med flere sitteplasser ved besøk. Ikke minst gjør det jobben din lettere når møblene skal tas ut eller inn for sesongen.

  Hagemøbler i aluminium

  Hagemøbler i kunstrotting

  Hagemøbler i kunstrotting har vært en storfavoritt i lang tid. Møblene tåler både mye vær og bruk, er veldig anvendelige og fås i flere forskjellige farger. Den største grunnen til populariteten er kanskje det at de kan stå ute hele året og kun trenger vaskes over med litt mildt såpevann i ny og ne.

  3 fordeler med hagemøbler i kunstrotting

  • Lang levetid
   Kunstrotting er et sterkt og fleksibelt materiale som fungerer godt utendørs, nettopp fordi det tåler stor variasjon i temperatur og fuktighet. I motsetning til naturlig rotting, vil ikke kunstrotting vri seg, sprekke eller tørke ut.
  • Vedlikeholdsfritt
   Hagemøbler i rotting og kunstrotting holder seg godt uten nevneverdig vedlikehold. Tørk av møblene med en fuktig klut ved behov. Sørg også for å sette møblene inn om vinteren for å beskytte dem mot vær og vind.
  • Naturlig look
   Kunstrotting er inspirert av naturlig flettverk av rottingpalmer, men er laget i et holdbart materiale som tåler norsk klima. Kunstrotting passer derfor perfekt for deg som liker utseende til naturmaterialer, men ønsker et vedlikeholdsfritt utemøbel som varer.

  Hagemøbler i kunstrotting

  Verdt å tenke på før du velger hagemøbel

  Hagemøblene bør møte dine behov.

  Det er praktisk å ha utemøbler som enkelt kan slås sammen eller settes oppå hverandre slik at de tar opp minst mulig plass og enkelt kan flyttes rundt. Det kan dessuten være smart å sjekke om stolenes armlene passer under hagebordet og dermed tar opp mindre plass når de ikke er i bruk.

  Hvor mye vedlikehold kreves?

  Vedlikeholdsfrie hagemøbler er ideelt, spesielt om du er av typen som forbinder sommeren med lange, avslappende dager og ikke ønsker å bruke tid på vedlikehold. Sørg for å undersøke hvilket materiale hagemøblene er laget av. Det kan være store forskjeller i hvor mye vedlikehold de ulike materialer krever og ikke minst hvordan de skal lagres gjennom året.

  Hagemøbler tilpasset ditt uterom

  Tenk igjennom hvordan du bruker uterommet. Er du alene eller er dere ofte flere sammen ute på terrassen? Kanskje ønsker du et hagebord som kan forlenges når du venter gjester? Avhengig av plassen du har til rådighet kan du vurdere alt fra et lite kafésett med to stoler og et bord, eller et stort eller lite loungesett.

  Tips! Skjerm hagemøblene dine for regn og blomsterstøv. Oppbevar hageputene innendørs når de ikke er i bruk for å holde dem fine lenge og unngå fukt- og solskader.

  Tilbehør til hagemøblene

  Inspirasjon til uterommet

  Her har vi samlet artikler som kan være relevant for deg som skal gjøre uterommet klart for sommeren. Når hagemøblene er i boks, kan det være aktuelt med en grill av ypperste klasse, en terrassevarmer eller en pergola som gir god skjerming mot vær og vind.