GUIDE: Slik gjør du hagen klar for robotgressklipperen

Drømmer du om «golfbane» i hagen? Med en robotklipper holder du gresset i perfekt stand uten å slite deg ut. Her er guiden som viser deg hvordan du kommer i gang!

  Det er med robotgressklippere som med det meste i livet – gode forberedelser er nøkkelen til suksess. I hovedsak er det to ting som er viktige når du skal erstatte den gamle, manuelle klipperen din med en flunkende ny robotklipper:

  • Du må finne riktig robotklipper tilpasset din hage og behov
  • Du må gjøre hagen din klar for klipperen

  Hos din nærmeste Montér-forhandler finner du et stort utvalg av robotklippere fra kvalitetsleverandører fra Gardena, Robodino, Black & Decker og Powertools. Her er noen av bestselgerne akkurat nå:

  Velg riktig klipper til din hage

  Før du kjøper en robotgressklipper er det lurt å måle hvor stor plenen din faktisk er. Dette gjør du enkelt med et målebånd og en kalkulator. Det finnes også egne apper som kan brukes til formålet!  

  Tips! Er du på jakt etter en tradisjonell klipper? Sjekk guiden her!

  Størrelsen på plenen er avgjørende for hvilken robotgressklipper du skal velge. En stor plen krever en kraftigere modell med lengre batterilevetid, mens en enklere modell holder i massevis for små pynteplener. 

  Tenk også over:

  • Klippehøyde. Med justerbare klippehøyder kan du tilpasse gressklippingen etter årstid og vekst.
  • Brukervennlighet og app-funksjoner. Vurder hvor enkelt det er å installere og programmere robotgressklipperen. Brukervennlige apper gir deg muligheten til å programmere klippetider, justere innstillinger og få statusoppdateringer.
  • Støynivå. Spesielt viktig om du bor i et nabolag eller ønsker å bruke klipperen tidlig om morgenen eller sent på kvelden.
  • Terrengkapasitet. Ujevn plen? Sjekk om robotgressklipperen kan håndtere forskjellige typer terreng, inkludert skråninger og ujevne områder.
  • Sikkerhet. Har du små barn eller kjæledyr som leker på plenen? Kollisjonssensorer gjør at robotklipperen stanser og snur når den møter hindringer. 

  Utvalgte robotgressklippere

  Gjør hagen din klar for klipperen

  Når robotklipperen er på plass, må du bestemme nøyaktig hvor den skal klippe. Det er nemlig ikke aller deler av hagen din som nødvendigvis er like godt egnet: Skråninger, ujevne områder og trange passasjer kan være utfordrende. 

  Tips! Ønsker du flere god råd om fornuftig bruk av robotgressklippere? Sjekk denne guiden!

  Dersom det er veldig ujevnt kan det være nødvendig å planere ut plenen. Eller du kan rett og slett legge grensekabelen utenfor dette området – og bruke en gresstrimmer eller kantklipper akkurat der. 

  Når du har funnet området robotklipperen skal dekke, er det på tide å legge grensekabelen. Her er det viktig at du følger brukermanualen for å sikre at den legges korrekt – det kan nemlig variere litt avhengig av leverandør og modell. Vanligvis gjøres det omtrent slik:

  1. Planlegg kabelruten. Gå gjennom hagen og planlegg hvor grensekabelen skal legges. Pass på å inkludere alle plenområdene, unngå hindringer som trær og busker, og planlegg passasjer mellom forskjellige gressområder.
  2. Merk startpunktet. Finn et passende sted for ladestasjonen, helst nær en stikkontakt og på et flatt underlag. Start med å feste grensekabelen ved ladestasjonen.
  3. Legg grensekabelen. Legg grensekabelen langs kantene av plenen. Sørg for at kabelen er festet godt til bakken med pluggene som følger med. Hold en jevn avstand fra kanten for å sikre at robotgressklipperen ikke går utenfor plenen. OBS! Samme kabel vil vanligvis også fungere som guidekabel og vise robotklipperen veien tilbake til ladestasjonen, men noen modeller krever at du installerer en egen guidekabel i tillegg til grensekabelen.
  4. Koble til grensekabelen. Når grensekabelen (og eventuelt guidekabelen) er lagt, kobler du den til ladestasjonen. Følg produsentens instruksjoner for riktig tilkobling.
   Test oppsettet. Før du graver kabelen ned i bakken lønner det seg å kjøre en testrunde med robotgressklipperen for å sikre at den gjenkjenner grensekabelen og navigerer riktig. Juster kabelen om nødvendig.
  5. Grav ned kabelen. Når du er fornøyd med oppsettet kan du grave ned kabelen et par centimeter under bakken. Dette beskytter kabelen og gjør at den ikke er i veien for vanlig gressklipping.

  Voilà! Da er det bare å lene seg tilbake i solsenga og la din nye robotkamerat ta seg av klippingen. For et ekstra godt resultat bør du holde plenen fri for hindringer og ta deg tid til å justere klippetider, mønstre og andre innstillinger som forbedrer funksjonaliteten. Glem heller ikke å gi klipperen din et morsomt navn!

  Tips! Ønsker du flere råd om hvordan du kan skape et hyggelig og ryddig uterom? Sjekk vår uteinspirasjon!

  Ferdig Montert robotgressklipper

  Synes du det høres slitsomt ut å gjøre installasjonen selv? Da har vi en gladnyhet til deg: Hos oss kan du nemlig få Ferdig Montert robotgressklipper til pakkepris, produkt og montering i ett.

  For å bestille montering av din robotgressklipper, kan du fylle ut kontaktskjema eller kontakte Byggeservice i ditt nærmeste byggevarehus for å bestille Ferdig Montert. Du vil basert på prisen på robotgressklipperen få en pakkepris på produkt og montering. Når bestillingen er bekreftet, kontakter vi en lokal installatør som følger opp med deg.