God plantejord gir friske planter

Plantejord i god kvalitet sørger for at plantene dine har det godt hele sesongen igjennom. Dermed får du en mye flottere hage. Vi gir deg 3 tips!

  Kvinne som steller hagen med platejord
  Friske planter gjør det lille ekstra for hagen din. Plantejord fra Montér kan brukes til det meste av planting i hagen.

  Friske planter gjør det lille ekstra for hagen din. Plantejord fra Montér kan brukes til det meste av planting i hagen. Enten du skal plante for første gang eller friske opp gamle bedd for en ny sesong, så trenger du god og næringsrik plantejord.

  Tre tips for en sunn hage

  1. Bytt jord hvert år
  God og frisk plantejord er avgjørende for å få et godt resultat i bed og potter. Har du planter som står i urner og potter, bør du bytte jorden hvert år. Fersk jord fremmer trivselen og veksten for plantene. 

  2. Drener jorden godt
  Husk at ute i naturen ville steiner og røtter sørget for god drenering i jorda. Derfor må du huske dreneringskuler i potter, kasser og urner for å unngå at jorda blir stående og deretter blir «tett og sur». Det er viktig med jevn tilgang på vann, så derfor må du huske å vanne ofte og lite heller enn sjelden og mye.

  3. Fyll på med næring hele sesongen
  Tilgang på næring er viktig for alt som vokser. Vi husker ofte å ta et tak med plantene om våren. Men husk å tilføre næring jevnt hele vekstsesongen igjennom. Eller bland inn litt langtidsvirkende gjødsel når du planter. Da vil du få friskere og sunnere planter hele sommeren.

  Plantejord for et godt resultat i hagen

  Plantejord fra Montér

  Montérs plantejord er ypperlig både til bruk i blomsterpotter, urner og balkongkasser. Plantejorden kan også brukes til dyrking og til å lage stiklinger og småplanter, men husk at du er tjent med å drenere jorden godt. Dette fordi stiklinger og nysådde planter vil tørke ut og dø om ikke jorda holder på fuktighet, og at faren for plantesykdommer øker med for høy fuktighet. 

  Plantejorden er også godt egnet til planter og grønnsaker i veksthus og på friland. Med andre ord, det er nesten ingen steder du ikke kan benytte god plantejord.