Alt om strømsparing

Isolering, vinduer, varmepumpe eller vedovn? Det er mange tiltak du kan gjøre for å redusere strømkostnadene og sikre en mer energieffektiv bolig. Her har vi samlet alt fra generelle tips og råd til hvordan du kan redusere energiforbruket i boligen, gjør-det-selv-artikler for konkrete utbedringer, til Ferdig Montert energirådgivning.

Se hvor mye du kan spare

Energiberegning

Se hvor mye du kan spare

I Energiportalen kan du søke opp din egen bolig, simulere energibruk og se effekten av forskjellige energibesparende tiltak.

Gjør beregningen

Etterisolasjon

Isolasjonens viktigste oppgave er å holde varmen inne og kulda ute. Her får du vite mer om etterisolasjon i boligen.

Vinduer

De fleste har hørt om 2-lags og 3-lags glass når det kommer til vinduer. Men hva betyr det egentlig og hvordan vet du hva som passer best til ditt prosjekt?

Energirådgivning

Ferdig montert

Energirådgivning

Vi har laget tjenesten Ferdig Montert Energirådgivning slik at du enkelt kan få konkrete tips og råd til energibesparelser for din bolig uten behov for fysisk befaring. Les mer om tjenesten her!

Les mer

Varmepumpe 

En varmepumpe gir boligen varme på vinteren, og kjøler den ned om sommeren. Med en effektiv varmepumpe sparer du både miljøet og lommeboken – sjekk utvalget og artiklene våre her.

Vedfyrt varme 

Med dagens ustabile og svært høye strømpris, øker også etterspørselen etter brensel. Selv om også vedprisene har økt, lønner det seg fortsatt å varme opp boligen med vedfyrt varme.

Panelovn 

På tide med ny varmeovn, men usikker på hvilken oppvarmingsmetode du bør bruke? Her får du svar på alle de vanligste spørsmålene tilknyttet valg av ny ovn.

Generelle strømsparingstiltak

God isolasjon og effektiv oppvarming er en forutsetning når du skal spare strøm, særlig i eldre boliger. Her får du våre beste strømsparingstips til hobbysnekkeren.

Kutt strømforbruket med balansert ventilasjon

Les mer
Balansert ventilasjon