Velg vindu etter ditt behov

Hvilke vinduer du har kan bety mye for hvor hyggelig det er å være hjemme. Slipp inn mer lys, spar på varmen, reduser støy og gjør rengjøringen enklere med nye vinduer til huset ditt.

  bilde av stue med en rekke store vinduer som gir utsikt til nordisk landskap,
  Enten du er ute etter ett eller flere vinduer, bør du velge vindu etter ditt behov. Skal de kunne åpnes enkelt, eller tjene som glassklare felt som gir utsikten innpass i stua?

  Skal du pusse opp et eldre hus eller bygge nytt, bør du tenke nøye gjennom hvilke vinduer som gjør det lyst, trivelig og energieffektivt hjemme. 

  Visste du at? Eldre vinduer kan stå for hele 40% av varmetapet i boligen din selv om vinduene kun utgjør mellom 5% og 10% av ytterflaten av huset? 

  Moderne vinduer sparer på varmen og gir deg utallige muligheter for å slippe inn mest mulig lys, redusere støy, gjøre det enklere å vaske – og ikke minst kan du velge vinduer som gjør at du slipper å vaske så ofte. De fleste vinduer må bestilles i butikk, så ta gjerne turen innom ett av våre byggevarehus for en hyggelig handel.

  Du kan også bla i den digitale dør- og vinduskatalogen vår her.

  Velg hvor vinduet skal svinge

  Du kan velge hvordan du vil at vinduet skal åpnes, lukkes, snus og vendes. Dette er dessuten noe du bør tenke på før du bestiller vinduer til dine rom.

  Toppsvingt vindu - lett å lufte

  Har du mange planter og pynteting i vinduskarmen, er det veldig praktisk med et toppsvingt vindu. Da kan du vende vinduet utover når du skal lufte og vaske uten å flytte potter og pynt. Vil du slippe mest mulig lys inn til plantene og rommet ditt, kan du kombinere vinduer du kan åpne med faste vinduer for å få en større flate som slipper inn lys.

  Innadslående vindu - lett å vaske

  De færreste synes det er veldig stas å vaske vinduer, men med de rette vinduene kan du gjøre det enklere for deg selv. Ønsker du å lett kunne vri vinduet innover for å vaske det inne i rommet, kan du velge innadslående vinduer som også kan sidehengsles. Bor du på bakkeplan eller har balkong, kan du velge topphengslede vinduer. Det er den enkleste varianten, men er vanskeligere å vaske om de henger høyt oppe.

  Tips! Skal du innrede et råloft, eller ønsker du å slippe inn mer lys i et trangt rom i øverste etasje? Takvinduer gir mye lys og luft til et ellers trangt rom. Med takvinduer øker du romfølelsen uten å måtte bruke penger på å bygge ut. 

  Utvalgte vinduer

  Energispareglass - spar strøm og slipp inn sollyset

  Vil du spare penger på strøm, er det lurt å velge et energispareglass. Disse slipper inn varme og holder det lunt og godt hjemme. Men det må ikke bli for varmt – en hund som er hjemme alene om dagen vil nok sette pris på et vindu som ikke slipper inn for mye varme fra solen. Et lys- og varmeregulerende glass sørger for en god balanse, og har samtidig lite refleksjon så du får mest mulig sollys inn i rommet. Et soldempende glass kan sammenlignes med en utvendig persienne, og isolerer like godt som et energispareglass.

  Selvrensende glass - vinduer som vasker seg selv

  Har du bedre ting å gjøre enn å vaske vinduer hele tiden? Da kan et selvrensende glass være redningen. Dette glasset har et belegg som gjør at UV-stråler smuldrer opp skitten, og regnet skyller det av slik at det forsvinner uten spor.

  Hold støyen ute med tykkere glass

  Det er ingenting som en god natts søvn i et mørkt og stille soverom. Bor du nært en trafikkert vei, eller kanskje du liker å ha besøk til langt på kveld og vil skåne naboene? Behold nattesøvnen for store og små ved å velge tykkere glass, glass med økt luftmellomrom eller laminert glass med lydfolie.

  Behold nattesøvnen for store og små ved å velge tykkere glass, glass med økt luftmellomrom eller laminert glass med lydfolie.

  Vi kan vinduer, kontakt oss for rådgivning!

  Vi har det største vinduslageret i Norge. Dette gjør oss i stand til å levere raskt så du kan få vinduene når det passer deg. Våre vinduer holder selvfølgelig høy kvalitet og krever lite vedlikehold.

  Besøk en våre byggevarehus for å få rådgvining i ditt valg av vindu!

  Tilbake til valg av vindu