Superwood – kledning med minimalt vedlikehold

Superwood er førsteklasses kledning som krever minimalt med vedlikehold. Ønsker du en kledning som ikke krever videre overflatebehandling og som varer i mange år, er Superwood løsningen. Superwood bruker gran fra utvalgte PEFC-sertifiserte sagbruk i Norge, Sverige og Finland.

Hus på Bjorøyna i Superwood farge grå
Her ser du Superwood i fargen Grå. Fasaden er supplert med naturstein som komplimenterer panelet. Foto: Superwood

Super teknologi gir super holdbarhet

Superwood kledning har 5-6 ganger lenger dokumentert holdbarhet enn ubehandlet gran. Dette gir en tydelig fordel både økonomisk og med tanke på bærekraft. En tradisjonell trykkimpregnering av gran fører beskyttelsen inn i overflaten og gir treet en begrenset beskyttelse. Superwood sin unike og patenterte impregneringsprosess sørger for at treet beskyttes helt inn til det indre (gjennomimpregnert) og forlenger holdbarheten samt gir unik beskyttelse mot råte og trenedbrytende sopp.

Selve høvlingen foregår etter impregneringsprosessen, noe som gir retningsstabile bord da mye av treets spenninger er tatt bort. Superwood sin unike impregneringsprosess og behandling gjør at kledningen holder i mange år – selv på de mest værharde og fuktige stedene i Norge.

Voss videregående skole er kledd i Superwood i fargen zink. Foto: Superwood

Skap ditt eget uttrykk

Superwood leverer fasadekledning som fås i et bredt utvalg av standard- og arkitekttegnede profiler. Det brede utvalget av profiler gjør at du kan skape ditt helt unike uttrykk på fasaden. I tillegg kan du velge selv om du vil ha dekkende eller transparente farger.

Superwood kan dessuten monteres ubehandlet, noe som over tid gir fasaden den klassiske grå patinafargen. Med industriell overflatebehandling sikres det at beis, eller maling blir påført under optimale forhold med god vedheft og at kledningen fremstår med en jevn og pen overflate.

Du kan lese mer om farger og profiler på Superwood sine sider. 

Her ser du et prosjekt fra Stavanger, hvor panelet er i Superwood Jernvitrol. Foto: Superwood

Hvorfor velge Superwood?

  • Produkter med lavt vedlikehold
  • Lang holdbarhet og beskyttelse mot råte og trenedbrytende sopp
  • Førsteklasses kvalitet
  • Mangfold av profiler og farger
  • Dokumenterte og sertifiserte bærekraftig produkter

Finn inspirasjon blant mange av Superwood sine prosjekter:

Dokumentert miljøvennlig

Superwood har miljøet som utgangspunkt i alt de gjør; skogsdriften, bearbeidingen, holdbarheten, impregneringen, transport, energiforbruk og avfall og lignende.

Superwood benytter utelukkende PEFC-sertifisert tre. PEFC arbeider både for natur og menneskers vilkår i verdens skoger. Superwood har mottatt gullsertifisering for fremstilling av ubehandlet tre og platina i kategorien «Material health» fra det internasjonalt anerkjente Cradle to Cradle Certified ® Product Programme.

Superwood har i tillegg mottatt EU's Miljøpris for sin miljøvennlige teknologi. Du kan lese mer om hvordan Superwood forvalter ansvaret for bærekraft på deres hjemmesider. 

Ønsker du Superwood som kledning på huset ditt?

Superwood kan bestilles i alle våre byggevarehus. Kontakt ditt nærmeste byggevarehus for pris, eller kom innom for en hyggelig handel.

Villa Berthelsen i Bergen har fasade i SW18 SKYGGE, fargen sort. Foto: Superwood

Flere artikler om kledning