5 tips for valg av kjøkkeninnredning

Nytt kjøkken handler ikke bare om valg av modell, farge og benkeplate, men vel så mye hvordan kjøkkenet skal brukes i hverdagen. Her er fem tips for valg av kjøkkeninnredning.

Fenix kjøkken fra danske Aubo
Fenix kjøkken fra danske Aubo

Planlegg godt!

Nedenfor finner du en sjekkliste over hva du bør vurdere i planleggingen av ditt nye kjøkken. Ta med deg sjekklisten på en runde rundt kjøkkenet du har i dag. Hva fungerer godt og hva kan forbedres? Basert på kartleggingen vil du sitte igjen med en god oversikt over valgene du står overfor - og ønske du må ta hensyn til. 

Sjekkliste for kjøkkenplanleggingen

 1. Hvilken stil og farger ønsker du på kjøkken og benkeplate?
  Les mer og la deg inspirere her. 
 2. Hva fungerer bra, og hva ønsker du annerledes i ditt nye kjøkken?
 3. Arbeidsflyt og nok plass til å jobbe funksjonelt er viktig på kjøkkenet – hvilken løsning og evt andre praktiske funksjoner ønsker du i kjøkkenet? Er det behov for pc- eller lekseplass?
  Les mer om valg av planløsning her.
 4. Hvor er avløp og elektrisk plassert? Kan det eventuelt flyttes?
 5. Tenk gjennom hva du skal ha plass til i skuffer/skap og hvor mye oppbevaringsplass du trenger til matvarer og utstyr.
  Vi gir deg 5 tips for optimal bruk av skapplassen.
 6. Hvitevarer – innebygd eller frittstående? Beholde eksisterende eller nye?
 7. God belysning og plassering av elektriske punkt er viktig i et kjøkken. Avklar plassering/type belysning og hvor du ønsker å bruke småelektriske produkter.
 8. Hva er budsjettet?
 9. Skal det gjøres noe mer med vegger, gulv, dører og vinduer? Tenk gjennom hvilke farger som skal passe sammen i rommet. 
 10. Ønsker du hjelp til montering og annet fagarbeid?

Til alt om kjøkken

Inspirert og lyst til å se alle modellene fra Aubo?

Her har vi samlet alle modellene fra Aubo - fordelt mellom utførelser i eik, i hvitt og mørke farger. Sjekk det ut og la deg inspirere.