Veggfornyer gjør det enkelt å få slett vegg

Vil du få slett vegg helt enkelt? Da er veggfornyer en effektiv løsning.

Veggfornyer

 

Slette vegger er slettes ikke så vanskelig. Kom raskt i gang med maling eller tapetsering og spar deg selv for mye jobb med veggfornyer.

Du vil male veggen og ser for deg et langt prosjekt med helsparkling. Det trenger du ikke. Bruker du en veggfornyer i stedet, vil du ha en slett vegg like raskt som du fester en tapet.

Når bør du bruke veggfornyer?

En veggfornyer bruker du når du vil spare tid og arbeid, og ikke minst; få et lekkert resultat. Typiske underlag kan være glassfiberstrie eller pussede vegger. Veggfornyeren rulles ut rett på veggen. Når den er tørr, er det klart for ny tapet eller maling.

Hva hvis veggen er veldig ujevn?

Noen ganger holder det ikke med kun veggfornyer. Dersom underlaget er veldig ujevnt og det er huller i veggen eller i taket, må du nok fram med sparkel og spatel. Du trenger da ikke å helsparkle, bare slette ut de groveste ujevnhetene.

Forny veggen med veggfornyer tapet

En overmalbar tapet setter du enkelt opp på veggen. Den kan også brukes i tak. En slik tapet kan også erstatte sparkling. Det er et kraftig produkt som er lett å montere opp. Men igjen; er det store ujevnheter på veggen, bør du sparkle disse områdene.

Velg rett lim

Grovheten i underlaget avgjør hvor mye og hvilken type lim som skal brukes. Du må for eksempel bruke et lim med høyt tørrstoff på glassfiberstrie. Limet er med på å skjule mønstre og ujevnheter. Derfor er det viktig å velge riktig lim og påføre rikelig.

Hvis underlaget er veldig grovt, bør du bruke Casco New Start vegglim. Ved finere underlag kan Casco Premium benyttes. Pass på at montering skjer i vått lim.

Par som fikser tapet. Jobber på gulvet.
Overmalbar tapet med lekker struktur kan gi rommet et helt nytt utseende. Uansett går det raskt å komme i gang med jobben.

Veggfornyer som tapet - slik gjør du det

Det er enkelt å bruke veggfornyer. Følger du disse trinnene kan du glede deg til et flott resultat når du er ferdig.

  • Sparkle gjerne underlaget først, dersom det er store ujevnheter og hull.
  • Rull lim på veggen.
  • Stryk ut duken og skjær vekk overflødig produkt med en skarp kniv.
  • Glatt ut veggfornyeren med en tapetbørste. Ikke bruk slettere i plast. Da risikerer du å ta i for hardt og presse lim ut i skjøtene.
  • Tørk vekk lim som eventuelt tyter ut med en fuktig svamp.
  • Nå kan du male eller tapetsere, alt etter hva du ønsker.

Overmalbar tapet med eksklusive mønster

Vil du prøve noe helt annet for å fornye veggen, kan en overmalbar tapet være en løsning.

Overmalbare tapeter kan komme med eksklusive konturer i papiret som virkelig gir resultatet et eksklusivt preg når du har malt. En overmalbar tapet kan males flere ganger.

Se Montérs utvalg av overmalbar tapet her:
https://www.monter.no/maling/tapet/overmalbar-tapet/