Valgte Opus finérgulv i hele hjemmet

Da paret i 60 årene skulle pusse opp boligen, satte de komfort og tidløshet i førersetet. For å sikre et godt resultat som ville vare, fikk de hjelp av Studio Lindhjem-gründer og interiørdesigner Kristin Lindhjem. Hun sørget for å realisere parets visjon ved hjelp av finérgulvet HVIT KALK fra Opus-serien.

Med den åpne løsningen mellom stue og kjøkken, får boligen et skjønt og helhetlig uttrykk. Se hvordan gulvet plukker opp de ulike naturlige nyansene i resten av boligens interiør. Foto: Kristin Lindhjem

Et gulv som forener gammelt og nytt

Designoppgaven var tydelig beskrevet. Paret hadde lenge lengtet etter en hyggelig stue med rom for ro og komfort. Istedenfor en utpreget moderne estetikk, ønsket paret en behagelig atmosfære hvor de organiske fargene i de tilstøtende rommene fikk komme til sin rett.

Med nærmere 200 kvadratmeter gulvflate å dekke, introduserte Kristin Lindhjem paret for det herdede tregulvet HVIT KALK fra Montérs egen Opus-serie. De myke fargetonene i gulvet, sammen med bredden på bordene, passet til atmosfæren paret ønsket å skape. Uten for utpreget mønster, tilfører gulvet rommet en helt egen ro.

Gjennom å kombinere tradisjon og innovasjon, har Kristin skapt et rom som samtidig som det hedrer fortiden, også omfavner nåtiden.

- HVIT KALK symboliserer denne følelse, sier Kristin. Det er et tidløst valg som kombinerer holdbarhet med eleganse, fortsetter hun.

Se hvordan det lyse finérgulvet komplementerer det øvrige interiøret i boligen. Her forenes nytt og gammelt i skjønn forening. Foto: Kristin Lindhjem

Et gulv med perfekt behagelig varme

Da Kristin skulle velge gulv til paret bolig, var det særlig HVIT KALKs varme som appellerte til henne. De dempede tonene komplementerer interiøret perfekt, og tilfører boligen en delikat lysstyrke. – Fargen er varm, men ikke for gul, forklarer Kristin, samtidig som den er lett uten å være for kald.

«HVIT KALK har den perfekte fargen.»
- Kristin Lindhjem

Ved å bruke mellomstore planker forsterket Kristin den nostalgiske sjarmen som er så betegnende for hjemmets estetikk. «Denne størrelsen passet til resten av atmosfæren», uttrykker Kristin.

Med en hund i hus, var det essensielt at gulvet måtte ha en slitesterk overflate. Den promatte lakken finérgulvet fra Opus er dekket med, sørger for å gi god beskyttelse mot daglig slitasje. Kristin forklarer: «Med tregulv må du kutte klørne på hunden fordi det er ekte tre hele veien gjennom, men med den promatte lakken som Opusgulvet er dekket med, er overflaten mer motstandsdyktig mot riper».

Herdet tregulv - et naturlig og bærekraftig valg

Kristin valgte et herdet tregulv med Blend-sortering for å skape en forlengelse av det nordiske klimaet utenfor, inn i parets hjem. «De naturlige ufullkommenhetene som kommer til uttrykk i HVIT KALK – de synlige kvistene i treverket og de naturlige fargevariasjonene – beriker rommet og tilfører karakter og dybde», forklarer Kristin.  

De organiske fargenyansene på kjøkkenet plukkes elegant opp av det lyse gulvet og skaper en helhetlig og rolig atmosfære i hjemmet. Foto: Kristin Lindhjem

Drevet av et ønske om lang levetid og kvalitet, prioriterte paret bærekraft da de valgte gulv til boligen. Selv om de ikke var kjent med herdede tregulv fra tidligere, omfavnet de det miljøbevisste valget helhjertet. I tillegg til å bestå av ekte tre, er gulvenes overflate lakkert for å gjøre det mer motstandsdyktig mot trykkskader og annen slitasje.

Enkel montering

Som følge av at finérgulvet fra Opus er utstyrt med det innovative 5G Dry™-gulvlåsesystemet, ble plankebordene enkelt klikket på plass. I tillegg til å spare deg for unødig leggetid, sikrer 5G Dry-funksjonen at du unngår lekkasje mellom bordene, en ekstra trygghet, spesielt i en husholdning med en lodden følgesvenn.

«Monteringsprosessen var rask og problemfri, og etterlot ingen glipper mellom plankene.»
- Kristin Lindhjem.

Finérgulvet HVIT KALK fra Opus-serien finnes i brede bord og med et elegant spill, velegnet for både moderne og mer tradisjonelle hjem. Foto: Kristin Lindhjem

Interessert i mer inspirasjon?

Her har vi samlet artikler som kan være relevant for deg og for ditt neste prosjekt. Vi hjelper deg med fagkunnskap, tips og triks slik at du får et resultat du kan være stolt av.