Vedlikehold av grillen

Ved å ta godt vare på grillen, både gjennom sommersesongen, men også før du rydder den bort for vinteren, kan du være sikker på at du vil få stor glede av grillen i mange år fremover. Vi gir deg tipsene for vedlikehold av grill!

hånd som holder grillbørste for rengjøring av grillrist
Ved å rengjøre grillen mellom bruk og før lagring, holder grillen seg lengre og terskelen er lavere for å ta den i bruk.

For å holde gassgrillen i orden, må du ta deg tid til vedlikehold. Dette er avgjørende både for smaken på maten og hvor mange år grillen din vil fungere perfekt. Rengjøring og vedlikehold er en del av det å grille. 

Vi kan enkelt dele vedlikehold av gassgriller inn i fire intervaller: Hver gang du griller, ved behov og én gang etter sesongen og før sesongen. 

 

1. Hver gang du griller

Med gassgrill kan du helt enkelt brenne bort matrestene før bruk. Dette gjør grillen klar på kort tid og sørger dessuten for en tryggere grillopplevelse og bedre smak på maten.

Forvarm grillen på høyeste varme med lokket stengt i 8-10 minutter. Bruk deretter en stålbørste og børste grillristen ren for rester etter siste grilling. Når du har grillet ferdig, steng alle brennere og gassflasken. Nyt maten med familie og venner. 

2. Rengjøre grillen ved behov

Avhengig av hvor ofte du griller kan det være behov for generell rengjøring og kontroll. Følg prosedyren over og la grillen kjøle seg helt ned. Ta ut løse deler og inspekter grillboksen, brennere og dryppform. Ta bort matrester og sot som forklart i bruksanvisningen.

Merk! Vask aldri noen av delene i maskin, bruk ikke sterke kjemiske produkter eller høytrykksspyler! Husk å olje inn grillristen og Flave-R-Wave™ før du legger de tilbake i grillen.

3. Årlig rengjøring av grillen før vinteren

Når du setter grillen vekk før høsten er det viktig at du tar en ekstra runde med rengjøring og smører inn grillelementet med olje.  Løft ut grillristen, børst bort matrester, olje grillristen lett, pakk den inn i avispapir og oppbevar den innendørs. Ingen deler skal i oppvaskmaskinen, så vask alt for hånd. 

La grillen stå ute eller i en ventilert bod. Koble løs regulator/slange fra gassbeholder og legg over grilltrekk. Før du skal bruke grillen igjen på våren bør du første gang gjøre en årlig sjekk som forklart i bruksanvisningen. Slik bevarer du grillen best.

Gjør du en skikkelig jobb før du rydder den vekk, blir alt mye enklere om våren.

4. Sjekk regulatorslangen før grillsesongen

Det står datomerking på slangen, men uansett må du sjekke at den er hel og fin. Bøy litt på slangen for å se om det har kommet noen sprekker, eller smør Zalo på slangen og se om det kommer bobler når du setter på gassen. Bobler betyr det at det er lekkasje og at slangen må skiftes før du kan sette i gang. Vi anbefaler at du har et ekstra sett med regulatorslange liggende.