Hvordan tette rundt vinduet?

Skal du tette rundt et nymontert vindu, har vi i Montér noen tips for å få et strøkent sluttresultat. I denne filmen viser vi hvordan du tetter og ferdigstiller vinduet fra innsiden.

  Hvis du har et montert vindu og lurer på hvordan du skal gjøre det helt ferdig, så må du følge med her. Her har vi samlet et par triks du kan ta i bruk for å få vinduet helt tett og plant.

  Verktøyene du trenger for jobben:

  • Kapp- og gjærsag
  • Verneutstyr
  • Dykkpistol/håndykk og hammer
  • Meterstokk
  • Blyant
  • Tvinger

  Verktøyet du trenger

  3 steg for et helt tett og strøkent vindu

  1. Måle opp utforingene
  Start med utforingene. Mål dem opp til riktig størrelse, og kapp dem deretter. Husk å kappe dem med den pene siden vendt utover. På den måten slipper du å skade treverket. Bruk kiler for å støtte, og husk også vinkelmåler i monteringen, da blir hjørnene helt rette.

  2. Legge dytt langs vinduene
  Når utforingene er på plass rundt vinduet i lysåpningen, bør du legge isoleringsstrimler (også kalt dytt). Start i et hjørne og bruk meterstokken for å skyve isolasjonen inn mellom utforingen og veggen. Husk at isolasjonsevnen ligger i luften! Det er derfor veldig viktig å ikke presse isoleringen hardt inn slik at isolerende luft forsvinner ut.

  3. Montere gerikter
  For et pent resultat bør du nå montere gerikter. Et godt tips er å starte med å måle, kappe og feste den nederste gerikten aller først. Når den nederste er på plass, har du noe å støtte de andre på – og da går jobben lettere.

  Når den siste gerikten har blitt festet, så er vinduet ferdig tettet innvendig!

  Utvalgte vinduer