Bygge lettvegg

En lettvegg er en enkel måte å dele opp et rom på. Det krever litt materialer, nøyaktighet og ikke mist godt verktøy. Se videoen nedenfor og følg stegene for et komplett resultat!

Med verktøyet på plass er vi klare for å begynne å jobbe.

Nå skal vi bygge en lettvegg, og vi skal vise deg hvordan:

1. Begynn med å måle opp den første stenderen og bunnsvillen. Det gir deg grunnlaget for arbeidet videre.

2. Når du har tatt målene du trenger, så vet du alt du trenger å vite for å kunne kappe stenderen. Kapp materialene i eksakte lengder. 

3. Begynn med den første stenderen innerst mot veggen. Deretter, må du gå ut med bunnsvillen som gir deg sluttpunktet. Neste steget er å lodde seg opp til toppsvillen.
Tips! Det er viktig å være nøye, og vær flittig med bruk av vateret.

4. Nå skal du montere topp- og bunnsvillen. Det er viktig at du fester bunnsvillen til stenderen, og ikke til gulvet, før du er ferdig med topp og side. Det gjør at du vil få en perfekt linje hele veien, og kan være sikker på at den er i lodd eller i vater hele veien rundt.

Tips 1! Før du skal monterer toppsvillen anbefaler vi at du setter inn skurene før du løfter planken på plass. Det gjør det veldig mye enklere å montere den.

Tips 2! Skru skruene halvveis inn i toppsvillen før du løfter den på plass.

5. Nå kan du montere stenderen i toppsvillen, for så å justere bunnen. Når den da er justert, vet du at hele rammeverket er strøkent.

Merk! Vent med å skru fast bunnsvillen til du vet at rammen er i vater

6. Etter at du har sjekket stenderen og vet at den er i perfekt lodd, så kan du lene venstre foten på den, for å sørge at bunnsvillen ikke flytter på seg, og så sskru den fast i gulvet.

7. Nå som rammen er ferdig, kan du kappe opp noen biter som skal være spikerslag for gipsplatene vi skal montere senere.

Da skal du ha kappet spikerslagene. Og fordi vi vet at denne veggen skal ha gipsplater, så anbefaler vi senteravstand 60-60 hele veien. Det betyr at den første planken vi ønsker å sette opp, skal stå i senter av 60 cm. Den neste på 120 for en god skjøt til den neste platen.

Tips! Husk å tilpasse avstanden mellom stenderne til gipsplatene

9. Nå skal du ha montert stendere nede. Nå er det frem med vateret igjen, logge seg opp og montere i toppen. Alternativ to, fordi vi vet at den er strøken, kan vi bruke målestokken til å måle seg ut. Da vet du at det er rett.

Skulle du i tillegg hatt lyst til å henge noe på veggen, enten det er et kjøkken, TV eller noen overskap, lønner det seg å sette inn noen ekstra spikerslag i ønsket høyde.

Nest steg: Isolere veggen