Hvordan velge riktige solcellepaneler

Ønsker du å velge det perfekte solcelleanlegget for ditt tak og behov? Otovo gjør det enkelt med tre ulike panelkategorier som skiller seg hva angår kvalitet, ytelse og utseende. Her presenterer vi de ulike panelkategoriene og hjelper deg å velge det riktige solcelleanlegget for ditt hjem!

Det skal være enkelt å velge riktig solcelleanlegg til boligen og presenterer derfor følgende tre solcellepanel:

Standardpanel fra Otovo

Standardpanelene (all black 400-415W), er av attraktivt helsort utseende. Panelene gir den laveste prisen per kW produsert fra solcelleanlegget. Disse er egnet for deg som ønsker kvalitetssolcellepaneler til en overkommelig pris.

Standardpanelene og premiumpanelene har til felles at de har et helsort utseende. Hvilke panel du bør gå for, er en avveining mellom

Premiumpanel fra Otovo

Premiumpanelene (all black 420-430W), den beste avveiningen mellom ytelse, utseende og pris. Otovos helsorte bestselger.

Performancepanel fra Otovo

Performancepanelene (white back sheet opptil 435W), de mest effektive solcellepanelene tilgjengelige på markedet. Disse har sort ramme og hvit bakplate, og anbefales når du vil ha mest produksjon for pengene.

Sjekk taket ditt raskt og enkelt her, og få hjelp med å velge

hus med solcellepanel på taket fra Otovo
På denne boligen er det benyttet performancepanel fra Otovo. Ikke bare har de svært høy kapasitet, de er de mest effektive solcellepanelene tilgjengelige på markedet. Foto: Otovo

Hvor kan jeg installere solcelleanlegget?

Det vanligste er å installere solcelleanlegget på hustaket ditt, men mange velger å installere solceller på garasjen, på hytta eller andre fritidsboliger, eller på bakken. Det finnes ulike alternativer dersom hustaket ditt ikke egner seg eller blir godkjent for montering.

Vi anbefaler deg å kontakte din kommune for å se om du må søke tillatelse for installasjon av solceller Dette gjør du enkelt på din hjemkommune sin nettside. Hvilke flater som kan egne seg får du hjelp med å kartlegge når du kontakter Otovo. Du kan dessuten lese mer om fordelene ved å velge solceller i denne artikkelen. 

Hvordan foregår installasjonen av solceller fra Otovo?

Når du har registrert din henvendelse, vil Otovo kontakte deg for å avklare et tidspunkt for selve installasjonen. Det er du, installasjonspartneren og din kontaktperson hos Otovo som avtaler tidspunktet. Installasjonen tar typisk én til tre dager, avhengig av størrelsen på taket ditt, hva slags taktekke du har og værforholdene på tidspunnktet dere har valgt. Blir panelene montert på vinteren vil det naturlig ta noe lenger tid, på grunn av frost, snø og tilgang på dagslys.

Etter at panelene er montert, kommer en elektriker for å koble til anlegget til sikringsskapet og sette anlegget i drift. Installatøren vil deretter ferdigmelde anlegget til nettselskapet. Du kan deretter søke om å bli plusskunde hos din strømleverandør.