Slik får du gode idéer til kjøkkenet ditt

Hvor skal du begynne for å finne idéer til ditt neste kjøkken? Her er vår guide - sjekk det ut og la deg inspirere!

Fra kjøkkenutstillinger, restauranter og digitale medier. Leter du de riktige stedene er du garantert å få spennende, nye idéer.

Samle idéer i et stemningskart

For å finne den rette stemningen kan det være nyttig å lage et stemningskart. Et stemningskart er en samling av bilder og materialer du liker. Det kan for eksempel bestå av utklipp fra kjøkkenmagasiner, fargeprøver du har hentet og bilder av benkeplater du liker. Samle det du ser som inspirerer og sett det sammen! Da finner du din egen stil og tone, samtidig som du kanskje oppdager hva som ikke passer inn. Om du setter sammen stemningskartet med lim og saks eller elektronisk har ingenting å si, men husk å ta det med til kjøkkenkonsulenten din – det er til stor hjelp.

Bruk ekspertene

Bruk fargeekspertene alt de er verdt! Farger er kommet for å bli, også på kjøkkenet. Søk derfor hjelp hos de som kan farger. De har god kontroll på hvilke farger om er i vinden, og hjelper deg i gang. Selv om du kanskje ikke har lyst på et blått kjøkken, kan du få nye innspill til gulvfarge, gardiner eller benkeplate. Er du er typen som elsker farger? Hos AUBO kan du få elementene dine malt i akkurat den nyansen du ønsker deg!

Husk at en god fargesammensetning skaper harmoni for øyet.

Ute etter nytt kjøkken? Se alle våre kjøkkenmodeller fra danske AUBO.

 

grønt kjøkken fra aubo

Kjøkkenbilder i sosiale medier

Rikelig med idéer finner du på for eksempel Instagram. Her kan du søke etter forskjellige emneknagger, for eksempel «nytt kjøkken» eller «aubo», og finne bilder av alt fra modul-løsninger til farger og håndtak. Du kan også ta kontakt med den som driver profilen og spørre hvor produktene kommer fra, hvis du ser noe du liker.

Pinterest er full av gode ideer. I tillegg til å bugne av flotte kjøkkendetaljer, kan du også «feste» det du syntes er inspirerende til din personlige online oppslagstavle.

Følg med på de tradisjonelle interiørbladene. Noen ganger gir de også ut hele kjøkkenmagasiner, og der finner du de nyeste trendene fra kjøkkenbransjen.

Hent idéer til kjøkkenet fra omgivelsene dine

Fine detaljer og design finnes overalt. Restauranter, butikker eller hjemme hos andre er gode steder å lete. Husk å ta bilder av det du liker, uansett hvor stort eller smått det er.

Besøk butikkene

Skal du først ha nytt kjøkken, er kjøkkenbutikkene et av de beste stedene å få kjøkkenidéer fra. Å se og føle materialer, kvalitet og estetikk i virkeligheten er noe helt annet enn å se det på et bilde. I mange av Montérs byggevarehus har vi både kjøkkenspesialister og kjøkkenutstillinger.
Hent idéer til kjøkkenet ditt hos nærmeste Montér kjøkkensenter!