Hva koster et kjøkken?

Et kjøkken kan være en stor investering. Få en oversikt over det som bestemmer hva ditt kjøkken vil koste.

bilde av kjøkken fra aubo modell oak lineitt ferdige kjøkken.
Valg av benkeplate og hvitevarer vil ha påvirkning på prisen på ditt ferdige kjøkken.

Kjøkkenet er det største møblet i huset ditt, og for mange også det dyreste. Derfor kan å bytte ut eller bygge nytt kjøkken fort bli en dyr affære. Det er en rekke faktorer som er med på å avgjøre hva det ferdige kjøkkenet vil koste. Deriblant rørføring, elektroniske installasjoner og håndverkerutgifter.

Skaff deg en oversikt over økonomien før du begynner, og planlegg godt. I denne artikkelen får du en liste over de mest avgjørende punktene som bør med i ditt kjøkkenbudsjett. 

Hvor mye koster et kjøkken fra Aubo?

Montér er eksklusiv forhandler av danske kvalitetskjøkken fra Aubo. Våre dyktige kjøkkenkonsulenter hjelper deg i gang, og gir deg et prisoverslag basert på dine løsninger og preferanser. Book et kostnadsfritt kjøkkenmøte!

Før du begynner

Skal du bytte ut kjøkkenet? Da må du som regel også kvitte deg med det gamle. Skaff deg en oversikt over hva du kan gjøre selv, og hva du må ha profesjonell hjelp til. Husk å skaffe flere tilbud, da får du et bedre bilde av prisnivået for oppgaven.

Kjøkkenelementer

Kjøkkenelementene er en viktig del av kjøkkenbudsjettet. Fra ferdige størrelser til skreddersydde løsninger, ferdig montert og flatpakket. Kjøkkenelementer fås i mange prisklasser.

Kran og vask

Vask og kran kan variere stort i pris. Begge deler brukes ofte, og finnes i mange ulike størrelser og varianter. I dag får du også kraner med spesielle funksjoner, som koster noe mer.

Hvitevarer

Prisen på hvitevarer kan gi store utslag på kostnadene når du skal bygge nytt eller bytte kjøkken.

Tenk på hvilke funksjoner du trenger i hvitevarene du kjøper. Hvis du har mulighet til å gjenbruke de hvitevarene du allerede har, er dette bra for både budsjett og miljø.

Benkeplate

Hvilke materialer du velger og krav til funksjonalitet, avgjør prisen på benkeplaten, som har mye å si for totaluttrykket på kjøkkenet. I valg av benkeplate er det mye å ta høyde for i tillegg til det visuelle. Hvor rengjøringsvennlig skal den være, og hvor mye varme bør den tåle? Det finnes mange løsninger – både på den billige og dyrere siden.

Montering

Hyr inn profesjonelle til å montere og sette opp kjøkkenet ditt. Da slipper du å stå ansvarlig hvis kjøkkenet får riper under montering, eller hvis det mot all formodning leveres noe feil.

Det er derfor alltid lurt å sette av en del av budsjettet til dette, med mindre du monterer selv.

Hvordan betale for ditt nye kjøkken?

For å realisere kjøkkendrømmen kan det lønne seg å se på alternative betalingsmåter.

I samarbeid med Santander Consumer Bank tilbyr vi i Montér å dele opp betalingen for kjøkkenet ditt. Et kjøkken på avdrag kan gi deg luft i budsjettet til å tenke større, og gir deg en større mulighet for å oppfylle de kjøkkenønskene du har. Les mer om delbetaling hos Montér her!