3 gode grunner til å bevare og fornye gulvet

Nytt gulv kan bli veldig fint, men gammelt kan bli enda finere! Oppdag potensialet i det gamle gulvet ditt, og finn inspirasjonen til å bevare og fornye det du allerede har!

Forny gulv med gulvmaling

 

3 gode grunner til å fornye og bevare gulvet ditt, fremfor å legge helt nytt:

1. Du velger langsiktig og bærekraftig

Visste du at det tar omtrent 80 år før et furutre kan bli gulvplank? Og 130 år før et eiketre kan brukes til parkett? Så når du velger å fornye det gamle gulvet ditt i stedet for å bytte det ut med nytt, så sparer du naturen vår.

Bærekraftige løsninger har aldri vært viktigere enn det er nå, så når du velger å bevare, og ikke kaste det gamle gulvet, gjør du noe viktig og riktig.

2. Du får satt ditt personlige preg, på en enklere og raskere måte

Nytt gulv kan være veldig fint, men gammelt kan være enda finere. Mange er ikke klar over hvilket potensial som befinner seg i de gamle gulvplankene.

Men med små og relativt enkle grep som å relakkere eller male, kan du forvandle det slitne underlaget til noe sjelfullt og helt spesielt – Noe som ingen andre har, og noe som du har ordnet helt selv. Hvis alternativet er å ta opp det gamle, kjøpe inn og legge nytt, så kan det være mye tid og penger spart med denne løsningen også.

3. Du får en helt annen kvalitet å gå på

For mange er det nok det estetiske som trigger ønsket om nytt. Det kan for eksempel være at fargen har gulnet, eller at glansen er svekket. Men vel så viktig er gulvets motstand til slitasje og fukt.

Hva gulvet ditt er laget av og hvilket rom det skal brukes i, setter ulike krav til bruksegenskapene. Hvis du velger riktig produkt og utfører overflatebehandlingen på en skikkelig måte, vil du ikke bare vite at kvaliteten er hevet - Du vil kunne kjenne det under sokkene, høre det i lyden når sålene treffer gulvflaten, og sist men ikke minst, vil du se at hele rommet fremstår finere.

Fra gammelt til nytt: Se forvandlingen

Slipe ned og olje

Gulvsliping kan gjøre om et slitent, utdatert gulv til et fresht og moderne et. Noen kan kanskje vegre seg for den støvete jobben, men vi kan love at det er verdt det. I de fleste tilfeller vil du dessuten komme bedre ut av det prismessig, enn ved å legge helt nytt.

Nedenfor ser du et eksempel på et gammelt og gulnet furugulv, som ble forvandlet til en lun, naturnær og langt bedre utgave av seg selv.

Trestjerner_foretter_A1_669x420.jpg

Trestjerner_foretter_A2_669x420.jpg

Etter: Gulvet er oljet med TreStjerner Gulvolje 2047 Ibenholt, og etterbehandlet med TreStjerner Gulvmatt.

Male trapp

Trappen knytter huset sammen, og blir ofte utsatt for mye slitasje. Å male den kan være et genialt grep for å fornye hjemmet, som du kan klare helt selv, og som kan gjøres på bare et par dager.

Nedenfor ser du et eksempel på en eldre furutrapp som på bare noen få dager ble et iøynefallende og stilrent midtpunkt i hjemmet.

Trestjerner_foretter_B1_669x420.jpg

Trestjerner_foretter_B2_669x420.jpg

Etter: Trappen er malt med TreStjerner Gulvmaling Matt 992 Lava

Male fliser

Har du fliser av den utdaterte, triste typen, kan maling være løsningen. Å male fliser er ikke bare effektfullt, det er sannsynligvis også den enkleste og mest budsjettvennlige måten å fornye flaten på.

Bruker du TreSjerner, velger du blant de samme fargenyansene som finnes i gulvamling, enten du vil ha en blank, halvblank eller helt matt finish. Nedenfor ser du et eksempel på hvordan en gammel, traust peis ble forvandlet til et sjarmerende, tidsriktig ildsted.

Trestjerner_foretter_C1_669x420.jpg

Trestjerner_foretter_C2_669x420.jpg

Etter: På flisene er det brukt TreStjerner Gulvmaling 992 Lava

Velg riktig overflatebehandling

Gjennom testing og utvikling over mange år, har Trestjerner kommet med en Slitestyrke Index som hjelper deg å velge riktig produkt til riktig type gulv. Produktene er merket med tall fra 1-10, der 1 har minimalt med slitestyrke (ment for gulv med lite belastning) og 10 har maksimalt med slitestyrke (ment for gulv med høy belastning).

Slitestyrke index Bruksområde
8-10 Høy slitestyrke Høy belastning. Garasje, lager, industri
4-7 Medium slitestyrke Normal belastning. Alle rom i hjemmet, små kontorlokaler (med sko)
1-3 Lav slitestyrke Lav belastning. Stue- og soverom (kun sokker)

Trestjerner_Slitestyrkeindex_669x420.jpg

Ikke utsett gulvprosjektet ditt – Få hjelp i stedet!