Gressklipperen er ødelagt – hvor leveres den?

Hvordan skal du gå frem når gressklipperen din er ødelagt? Dersom den ikke lar seg reparere, er nærmeste gjenvinningstasjon stedet.

Handler du hos Montér, får du kostnadsfri utbedring på gressklipperen i garantiperioden.

Ødelagte gressklippere er spesialavfall og må leveres på en gjenvinningsstasjon. Finn først ut om den kan repareres, kanskje er det bare luftfilteret som har gått tett?

– Våre gressklipper-leverandører har egne serviceverksteder. Hvis garantien fortsatt gjelder, får du gratis reparasjon på gressklipperen. Og selv om du ikke har garanti, kan du likevel reparere gressklipperen på våre serviceverksteder, men da må du betale litt, sier Vibeke Rotegård, produktsjef i Montér hos Optimera.

Hvilken tennplugg til gressklipper?

Er du litt praktisk anlagt, kan du selv utføre enkle reparasjoner på gressklipperen. Kanskje er det bare tennpluggen som har røket? Du finner ny tennplugg hos Montér. Finn ut hvilken tennplugg du trenger til gressklipperen ved å sjekke bruksanvisningen.

– For å sjekke om tennpluggen har røket, må du skru ut pluggen og feste den i plugghetten. Sørg for at den ligger tett inntil motorens metalldeler. Så trekker du i snoren. Hvis det er gnist, er pluggen i orden. Får du ingen gnist, er den defekt, opplyser Rotegård.

Hvordan rense luftfilter til gressklipper?

Det er lurt å rense gressklipperens luftfilter før hver sesong. Åpne dekselet og ta ut filteret. Er det et luftfilter av skumgummi og du har tilgang på trykkluft, kan du blåse det rent.

– Alternativt vasker du filteret med vann og zalo. Skyll godt etter vask og la det tørke før du monterer det tilbake igjen, sier Rotegård.

Et luftfilter av papir, rengjøres annerledes.

– Bank det lett mot et fast underlag. Da vil avfall og gressrester falle av, tipser Vibeke Rotegård.