Her får du plass til et walk in closet

Drømmer du om ditt eget walk in closet, men mangler plass eller inspirasjon? Her er ekspertens tips for deg som ser begrensinger heller enn muligheter.

Mørkt soverom med skyvedørsløsning inn til et lite walk in closet med innredning i lyst treverk.
Det finnes flere ulike walk in closet-løsninger å velge i. Både for små og store rom, og også i rom med skråtak. Foto: Shutterstock

 

Mange ønsker sitt eget walk in closet, altså en garderobe som er mulig å gå inn i. Med en garderobeløsning som dette, kan man få god oversikt over både klær, tilbehør og sko.

Har du begrenset med plass eller en utfordrende planløsning, kan det kanskje virke vanskelig å sette planene til verks.

– Vi opplever at mange kunder ønsker seg walk in closet-løsninger, men at de tror de ikke har plass. Noen tror at man er avhengig av store rom om man skal ha løsninger som dette, forteller Silje Viken, avdelingsleder ved Montér Storslett.

imagew950b.png

 

Hvordan planlegge walk in closet til et lite rom?

Viken, som til daglig er avdelingsleder for kjøkken, bad og garderobe, møter mange kunder som ser begrensninger fremfor muligheter.

– Vi viser da frem utstillingene våre, og hjelper kunden med å finne den beste løsningen. Det er som regel fullt mulig å finne en walk in closet-løsning som er tilpasset den enkeltes behov.

Mange kan finne inspirasjon i løsningene som finnes i butikken, selv om de har et lite rom eller skråtak. Og dersom du har få kvadratmeter å jobbe med, har Silje Viken et klart råd for mest mulig effektiv utnyttelse av plassen.

– Skal du få best mulig plass i et lite rom, anbefales det å utnytte de lengste veggene til innredning. På den måten kan du få utnyttet mest mulig av veggene i rommet.

Walk in closet med skråtak er ingen utfordring

Et walk in closet i et rom med skråtak kan kanskje virke lite praktisk. Men skal vi tro avdelingsleder Silje Viken, kan det tvert imot være en fordel å lage walk in closet i et rom uten rette vegger.

– Skråtak er nesten en av mine favorittløsninger! De fleste vil nemlig henge mest mulig av klærne sine, og man kan henge bluser, jakker, korte kjoler og bukser langs hele skråveggen. Man trenger ikke mye gåplass, forklarer hun.

Tenk praktisk

Når du skal lage ditt eget walk in closet, kan det være greit å tenke over plasseringen. Mange synes det er fint å ha garderoben i soner av boligen der det er naturlig å kle på seg eller sette sammen antrekk.

– De fleste ønsker å ha garderobe i tilknytning til vaskerom, bad eller soverom. Mange nyere boliger har til og med egne rom som er tegnet for å fungere nettopp som walk in closet, sier avdelingslederen.

Walk in closet-løsninger krever ikke nødvendigvis egne rom

Om du ikke er så heldig at du har et rom som er naturlig å anvende som garderobe, finnes det heldigvis noen kreative løsninger du kan vurdere. Viken deler blant annet følgende tips for hvordan du kan implementere garderoben i et rom:

– Det finnes veldig mange fine garderobeinnredninger, noe som gjør det fullt mulig å lage en sone på soverommet eller lignende. Ha for eksempel en hjørneløsning og hyller der det er mulig å pynte med en lampe, bøker og en grønn plante.

På den måten kan garderoben bli en naturlig del av rommet. Selv en del av vaskerommet kan fungere som et walk in closet dersom man har plass nok, ifølge Montér-eksperten.

– Sett opp en skyvedørsgarderobe, og vips – så har du en fin walk in closet-løsning på vaskerommet, forklarer Viken med et smil.

Få hjelp dersom du står fast

Har du klare planer for hvordan ditt walk in closet skal se ut? Da kan kanskje skuffelsen bli stor om du opplever at løsningen ikke lar seg gjennomføre. Heldigvis finnes det gode råd, ifølge Viken.

– Ofte er det fint å få hjelp av andre hvis man går seg litt fast i en spesifikk løsning man selv har tenkt ut, og opplever at man ikke har plass nok. I de fleste tilfeller er det mulig å løse problemene, slik at man får plass til det man trenger.

Avdelingslederen kan fortelle at Montér har mange flotte løsninger fra flere forskjellige leverandører, slik at du som kunde finner det du ønsker deg.

– For de som ønsker walk in closet i form av et møbel, anbefaler jeg Langlo sine innredninger, og da særlig hjørnereolene, forklarer Viken.

Leter du etter store eller små walk in closet-løsninger? Bestill et garderobemøte i dag, og finn en løsning som passer deg!