Organiser med Elfa Utility

Få orden med oppbevaringssystemet Elfa Utility Garage! Dette systemet er spesielt utviklet og tilpasset rom som garasjen, vaskerommet, boden og kjelleren.

Felles for disse rommene er at de har en tendens til å bli brukt som lagringsplass og etter hvert bli helt fulle av ting, slik at vi fort mister oversikten. Men akkurat hva som lagres i dem, er ganske ulikt i ulike husstander. Med Elfa kan du tilpasse og kombinere innredningen etter ditt behov, på en smart og fleksibel måte. Løsningen er så enkel å montere, at du kan klare det helt selv.

Elfa Utility Garage er et praktisk og funksjonelt, vegghengt oppbevaringssystem som raskt kan endres etter hvert som behovene endrer seg. Systemet har blant annet gummierte kroker som tåler mye vekt, sterke lister, solide hyller og kurver - og vår favoritt, en egen spesialtilpasset verktøyvegg. I tillegg er det 10 års garanti på produktene!

Enkelt å montere:

 1. Skru bærelisten fast i veggen
 2. Fest hengeskinnene på bærelisten
 3. Hyller, kurver og annet klikker du enkelt på plass på skinnene
 4. Vil du gjøre om senere er det veldig enkel å flytte på, ta bort eller legge til deler.

I denne videoen kan du se hvor enkelt Elfa innredningen monteres:

Se monteringsvideo

 

 

Se vårt utvalg av Elfa Utility i nettbutikken

Hvordan få en strøken garasje?

7 tips som gir deg god orden:

 1. Frigjør plass. Ta en skikkelig opprydning: Selg unna eller gi bort det du ikke har bruk for lenger, og lever det som er ødelagt på en gjenvinningsstasjon.
 2. Få ting opp fra gulvet. Bruk kroker, holdere, hyller og knekter for alt det er verdt. Da blir det enklere å finne det du leter etter, i tillegg går det raskere å gjøre rent. Kanskje får du til og med plass til å mekke eller smøre skiene innunder tak!
 3. Få en god rutine på å rengjøre redskaper etter bruk. Godt vedlikehold av redskaper gjør at de varer lenger, i tillegg er det hyggeligere å bruke dem neste gang.
 4. Del inn garasjen eller boden din inn i soner. Man har ting og tang for ethvert bruksområde, og enhver årstid. Del inn i for eksempel sports- og sesongutstyr, biltilbehør, verktøy og hageredskaper, så er det enklere å finne frem og å holde det ryddig. 
 5. Tenk sesong når du rydder. Hvis det er lenge til vinter, kan sannsynligvis snøskuffa, skiutstyret og julepynten tåle å være litt lenger inn i rommet. Mens gress gressklipperen og hageredskapene med fordel kan være mer tilgjengelig. Bytt om på plassene når høsten kommer.
 6. Utnytt all plassen. Bruk hele bredden, fra gulv til tak. Er det ting du ikke bruker så ofte, så kan disse lagres i takhøyde eller langt inn i rommet. Med noen enkle stenger kan du lagre alt fra ski og staver, til kajakk, padleårer og fiskestenger i høyden. Sett opp hyller og heng opp kroker og redskapsholdere - Dette er enkle og relativt små tiltak som har stor effekt.
 7. Bruk bokser og kurver til oppbevaring av mindre ting. Velger du gjennomsiktige eksponeres innholdet, og du får raskt oversikt over hva som ligger hvor. Alternativet er fargede og vanntette bokser. De fremstår ofte mer ryddig, og kan merkes på utsiden (bruk for eksempel vanlig maskeringstape og tusj).

Hvordan få motivasjon til å rydde garasjen?

7 smarte tips som kan hjelpe på motivasjonen:

 1. Del opp arbeidet og legg lista lavt nok for deg selv. Hvis målet er å være ferdig om 3 uker, så trenger du ikke å ta alt på én dag. Sett deg heller mindre delmål som er mer oppnåelige og husk at litt er bedre enn ingenting.
 2. Belønn deg selv når du har nådd et mål. Det har du fortjent.
 3. Start tidlig på dagen og planlegg hvor lenge du skal holde på. - Ikke utsett og drøy arbeidet slik at det går ut over kvelden og andre ting.
 4. Sett på radioen eller litt god musikk.
 5. Tillat deg å ta pauser innimellom. Fyll på med energi og frisk luft med jevne mellomrom, så letner arbeidet.
 6. Samarbeid om ryddingen. Det går raskere, er mer sosialt, og kan være langt mer motiverende enn å holde på alene, hvis man heier på hverandre, mimrer litt og har det hyggelig mens man holder på.
 7. Vær litt hard i prioriteringen. Det kan være vanskelig å gi slipp på ting, men husk at det er nettopp det som har skapt rotet i utgangspunktet. Bestem deg for hva som med, hva som skal bort, og hva som kan få bli igjen hvis det får plass etter at du har ryddet.

Finn ditt nærmeste byggevarehus hvor vi gir deg en pris og hjelper deg med å skreddersy ditt eget oppbevaringssystem til din garasje, bod, kjeller eller hvilket som helst annet rom i ditt hjem. 

Finn ditt nærmeste byggevarehus