Tid for gulvmaling: Hvordan maler jeg gulvet?

Tid for gulvmaling? Gi rommet et helt nytt uttrykk med malt gulv! Her kan du lese hvordan du maler gulvet inkludert om grunning og antall strøk. Se male-gulvet-selv-videoen eller følg vår steg-for-steg guide så du kan få et flott nymalt gulv du også.

Vakkert malt gulv starter med godt forarbeid

Hvorfor ikke skape et nytt liv i gulvet eller parkettgulv du allerede har i stedenfor å bytte det ut? Det kan bli minst like fint, og det skaper et helt nytt uttrykk i rommet.

Det er viktig å tenke på helheten i rommet når du skal male gulv. Det er nemlig ikke uten grunn at gulvet kalles for den femte veggen, da den er en av de største flatene man har i et rom.

Trestjerner Gulvmaling kan blandes i utrolig mange farger, så her er det bare fantasien som stopper deg. I tillegg kan du få Trestjerner Gulvmaling i en bred skala av glansgrader fra helmatt til helblank. Fargen og type glans du velger kan ha mye å si for helhetsinntrykket i rommet.

Med riktig forarbeid og ordentlig verktøy er du godt utrustet til å gi deg ut på oppgaven. Se videoen produsert av Jordan, eller følg vår steg-for-steg guide og få deg et vakkert malt gulv du også!

Ha utstyret i orden så blir jobben enklere og med en bedre finish

Når man skal male gulv er det gjerne en del utstyr man skal ha, og i et uendelig stort utvalg er det vanskelig å vite hva du trenger, og hva du kan droppe. Vi har laget en huskeliste til deg med akkurat det du trenger:

 • Trestjerner Gulvrens
 • Trestjerner Gulvmaling
 • Rulle
 • Rullebrett
 • Rørepinne
 • Forlengerskaft
 • Maskeringstape
 • Filler
 • Pensel
 • Slipebrett

Gulvmaling steg-for-steg: Slik maler du parkett og tregulv

1. Det er viktig at gulvet er rent og tørt, og fri for såpe, bonevoks og fettstoffer.

2. Rens med Trestjerner Gulvrens. Tidligere malte og lakkerte flater mattslipes.

3. Maskér lister med maskeringstape.

4. Påfør 2 strøk sperregrunning på gulv som er ubehandlet og nedslipt. Tidligere behandlede gulv påføres 1-2 strøk sperregrunning. Sperregrunningen sørger for at misfarging og kvist ikke slår gjennom malingen. Grunningen må tørke den gitte tiden (står bakpå produktet) mellom hvert strøk.

5. Påfør til slutt 2-3 strøk Trestjerner Gulvmaling. Start med å male langs vegg og lister med en flat pensel som maleverktøy.

6. Gå deretter over til å bruke rulle som er festet på et forlengerskaft. Forlengerskaftet gjør arbeidet mye enklere, mer effektivt og du får en bedre arbeidsstilling.

7. Det peneste resultatet vil du få dersom du etterstryker med en fordriver eller flat pensel.

Husk at selv om malingen tørker fort bør du vente ca. 2 uker med sterk belastning som tungt møblement. Du bør for eksempel ikke skyve møbler på plass.

våre tjenester

Ferdig Montert gulv

Les mer
FM gulv

Gulvmaling steg-for-steg: Slik maler du laminat

Eldre laminatgulv trenger ingen grunning. Trestjerner Gulvmaling fungerer meget godt på slike underlag og får god heft. Moderne laminatgulv derimot er glatte og egner seg ikke for overmaling. For å være sikker på om du får heft kan du sette en liten prøve og kontrollere heften på et sted på gulvet som er lite synlig.

1. Det er viktig at gulvet er rent og tørt før du begynner å male.

2. Maskér lister med maskeringsteip.

3. Påfør 2-3 strøk Trestjerner Gulvmaling. Start med å male langs vegg og lister med en flat pensel som maleverktøy.

4. Gå deretter over til å bruke rulle som er festet på et forlengerskaft. Forlengerskaftet gjør arbeidet mye enklere, mer effektivt og du får en bedre arbeidsstilling.

5. Det peneste resultatet vil du få dersom du etterstryker med en fordriver eller flat pensel.

Tips til når du har malt gulvet

 • I den første tiden etter du har malt (ca. 2 uker) bør du ikke vaske med vann/såpe/kjemikalier. Gulvet må få herdet ordentlig først.
 • Unngå å dekke til gulvet med tepper i herdetiden.
 • Skal du male gulvet som er i en yttergang bør du ha noe skoene kan stå på, slik at det ikke blir liggende vann over lengere tid på det malte gulvet.