Slik monterer du dørhåndtak

Å montere eller bytte dørhåndtak er enklere enn du tror, og vi viser deg hvordan du får et godt resultat.

De fleste dørhåndtak er montert med skruer. Da er en skrutrekker det eneste verktøyet du trenger.

Slik går du frem for å montere dørhåndtak

1. Sjekk at delene er hele og rene. Dette gjelder både håndtaket og midtstykket, låskassen i døren og selve skruene. Sørg også for at skruene er tilpasset dørens tykkelse.

2. Start med å plassere håndtakets midtstykke inn i låskassen i døra. Sett deretter inn grepene til håndtaket, som skal kobles sammen med den firkantede bolten. Hold gjerne den ene siden mens du setter på det andre, og pass på at du ikke skader dørens overflate.

3. Når håndtaket sitter løst på plass i låskassen, er neste og siste steg å feste delene sammen. Hold i beslagene mens du fører den første skruen inn gjennom hylsen på den ene siden, og endestykket på motsatt side. Hold endestykket på plass, og skru skruen inn. Repeter på den andre skruen, og stram til slutt begge skruene så de sitter godt.

Skal du også montere eller bytte låsebeslag?

Dette gjøres på samme måte som montering av dørhåndtaket.

Start med å holde det ene beslaget sammen med en av endestykkene, inntil låskassen. Pass også her på at du unngår å skade dørens overflate. Hold disse rett mens du plasserer beslaget på motsatt side, og skrur skruen inn. Forsikre deg om at beslagene sitter der du ønsker, og stram til slutt skruene.

Så enkelt er det!

Neste steg: Bygge overbygg