Smartstyring av panelovner – her er mulighetene

Med rekorddyr strøm retter mange nordmenn blikket mot mer energieffektive produkter hjemme. Smartstyring av panelovner med Wifi er et smart tiltak. Her forklarer Vibeke Kåreng Rotegård fra Optimera hvorfor panelovner med WiFi-styring kan være et smart tiltak.

Panel med wifi symbol
Spar tusenlapper ved å redusere strømforbruket til oppvarming med inntil 30 prosent med smartstyring av panelovnen din.

 

– Vi ser helt klart en økende interesse for smarte og strømbesparende varmeovner nå som strømprisene er så høye, sier  Vibeke Kåreng Rotegård hos Montér i Optimera.

Så mye kan du spare på smartstyring av panelovner

Rotegård trekker fram at WiFi-styring av panelovner bidrar til at du ikke trenger å varme boligen mens du sover eller er borte.

– Med WiFi-integrerte panelovner og gulvovner fra produsenter som Mill, kan du enkelt redusere strømforbruket ved å sette opp et ukesprogram basert på dine daglige rutiner. Du sparer strøm ved at temperaturen automatisk senkes når du er borte, forklarer hun.

Slik slipper du å komme hjem eller våkne til en iskald bolig, siden varmeovnen sørger for at boligen varmes opp kun når du har behov for det. Den smarte funksjonen gir en betydelig reduksjon i oppvarmingskostnadene dine.

– Takket være smartstyring av panelovner, kan du i gjennomsnitt redusere strømforbruket til oppvarming med 30 prosent. Siden oppvarming utgjør mer enn 60 prosent av det totale strømforbruket i en typisk husholdning, er det mye penger å spare med smart varmestyring, påpeker hun.

Varmeovn med WiFi sikrer optimal komfort

En strømbesparende varmeovn med WiFi bidrar altså til lavere strømregninger. Men det finnes flere grunner til at du bør få øynene opp for smartstyring av panelovner.

– En annen stor fordel ved å velge en varmeovn med app og WiFi, er at du oppnår optimal komfort fordi temperaturen skreddersys dine daglige rutiner. Du kan for eksempel få det svalt når du sover og lunt når du står opp, forklarer Rotegård.

En varmeovn med app kan har mange praktiske funksjoner

Smartstyring av panelovner kan gi deg tilgang på en rekke ulike funksjoner. Ifølge Montér-eksperten kan du blant annet dra nytte av følgende funksjoner om du velger en Mill-panelovn med app-styring:

  • Temperaturoversikt: Få oversikt over alle ovnene i boligen din, samt temperaturen i de ulike rommene. Det er mulig å ha flere hjem i én og samme app, noe som er praktisk om du har en utleiedel eller hytte.
  • Ukesprogram: Sett opp hvordan en normal uke ser ut for deg basert på moduser som «komfort», «sov», «borte» og «av». Temperaturen tilpasser seg da dine daglige rutiner.
  • Feriemodus: Når du skal reise bort kan du aktivere feriemodus. På den måten slipper du å bruke unødvendig mye strøm mens du ikke er hjemme, samtidig som du kan komme hjem til en ferdig oppvarmet bolig.
  • Statistikk: Få tilgang på statistikk som gir deg oversikt over strømforbruket ditt til enhver tid.
  • PID-kontroll: Når ønsket temperatur er oppnådd, vil ovnen opprettholde temperaturen ved å senke effektnivået. Det sikrer mer stabil oppvarming, mindre temperatursvingninger og lavere strømforbruk enn med en tradisjonell varmeovn.
  • Adaptiv oppvarming: Basert på maskinlæring vil ovnen sikre presis temperaturkontroll og optimal komfort. Ovnen tilpasser funksjon etter omgivelser, og vet når den skal starte oppvarming for å sikre ønsket temperatur til rett tid.
  • Barnesikring: Du kan aktivere barnesikring i Mill-appen for å låse alle knapper på kontrollpanelet, slik at nysgjerrige små fingre ikke kan justere temperaturen eller skru ovnen av og på.
  • Kommersiell lås: Mill-appen gir deg som utleier kontroll på temperatur og strømforbruk i utleieboliger.

Rotegård påpeker at du stort sett kan styre smarte varmeovner både manuelt og via app. Derfor er det ikke noen krise om du skulle miste mobilen din!

Anbefalinger til deg som leter etter panelovn med app-styring

Når det kommer til smartstyring av panelovner, er det ifølge Montér-eksperten én produsent som skiller seg ut som spesielt bra.

– Vi anbefaler Mill WiFi panelovner, da dette er de smarteste ovnene på markedet takket være den unike PID-teknologien. Med disse ovnene kan du se frem til jevn temperatur og et lavere strømforbruk, lover hun.

Ifølge Rotegård har Mill-ovnene også gjort det bra i en stor smart panelovn-test.

– Mill WiFi varmeovner ble blant annet anbefalt av TV2s God Morgen Norge den 18/10-2022, og ble der ansett som et godt strømbesparende tiltak.

Hvis du ikke vil bytte ut den gamle panelovnen helt ennå, finnes det også et smart alternativ.

– Med WiFi-pluggen Mill WiFi Socket kan du gjøre den gamle panelovn smart, og du kan til og med styre ovnen gjennom Mill-appen, tipser Rotegård.

Se TV2s teknologiekspert forklare bruken av Mill Wifi Socket på God Morgen Norge her

Synes du smart styring av panelovner virker interessant? Sjekk ut vårt store utvalg!