Interiørtrender fra Boen 2018

Dramatikk og luksuriøse materialer, raffinert naturlighet eller balansert fargebruk.

For 2018 henviser BOEN til tre aktuelle livsstils- og interiørtrender, «Bold Fairytale», «Raw & Refined» og «Balancing Act». Det blir en mer overdådig tilnærming til interiørdesign med bruk av luksusmaterialer eller behandlete materialer, runde og feminine former og mye mer bruk av farge.

 

Kontraster er den røde tråden i trenden «Bold fairytale»

Gulvene til denne trenden har mørke, dype farger. Gulvene matcher både kraftige veggfarger samt interiørelementer som leker med kontrastene. Den ultramatte overflaten gjør at gulvene passer perfekt sammen med de luksuriøse, myke og skinnende materialene som er trendy nå.

Generelt fokuserer trendsettere nå på en ny og luksuriøs tilnærming til design. Denne trenden er en videreutvikling fra fokuset på sort interiør som vi har sett i en del år. Det hentes inspirasjon fra nattehimmelen, nordlyset og mystiske mørke fargetoner i blått, rødt og lilla. Stilen går mot en mer overdådig look med bruk av myke tekstiler som fløyel, elementer i gull og edelstenfarger og grønn marmor.

Myke nøytrale toner i trenden «Balancing act»

– I motsetning til det dramatiske og luksus er det også en trend for nøytrale, duse farger og en stilren, naturlig look, sier trendeksperten Gudy Herder. – Slow Design er mer enn en trend, det blir en livsfilosofi som motvekt til et hektisk liv. Nytt er ikke alltid bedre, og det å fjerne det overflødige gir letthet og velvære. Enkle, fleksible løsninger skaper en ren look og gir rom for egen personlighet.

Ukompliserte og behagelige nøytrale farger kjennetegner denne trenden, fra varme hvit- og gråtoner til dekkende pasteller som dus gult og grønt til varm karamell.

«Raw & refined» – Rå look, men med en sofistikert finish

Vi blir stadig mer bevisste på hva vi konsumerer og vil skape vårt personlige interiør. Lavastein eller terrazzo møter ekte eller imitert marmor. Materialene i denne trenden er lin, terrakotta, tre og terrazzo, alt av høy kvalitet og ikke fullt så rå og upolert som vi har sett tidligere. Elegante, rene linjer harmonerer med utsøkte ufullkommenheter på form og overflate.

Naturbaserte produkter er basis i denne trenden, derfor skal også gulvene være så naturlige som mulig. Med naturoljede og de Live Pure lakkerte gulvene leverer BOEN både varme og sterke naturlige overflater. Her anbefaler vi rustikke parkettgulv med naturlig utseende. 

 

 

 

 

 

 

Se flere av våre i gulv i vår nettbutikk

 

Listverk er prikken over i'en etter at du har lagt et gulv. Les mer om listverk her.

tema