Arbeidsklær og verneutstyr får du hos Montér

Hos Montér finner du et bredt utvalg i arbeidsklær og verneutstyr. Målsetningen bak vårt sortiment er å gjøre håndverksprosjektene, store som små, enklere, sikrere og mer produktive.

Uansett om du skal du lage, fikse eller rive ned, er veien til suksess kortere med godt verktøy og riktig bekledning. Derfor velger vi kun leverandører og merker som forstår håndverkerens hverdag, og som kontinuerlig videreutvikler kolleksjonen.

Bedre arbeidskomfort med godt utstyr

Godt utført arbeid handler ikke bare om ferdigheter – det handler også om utstyret. Det skal være funksjonelt og sikkert, det skal tåle en støyt, helst i all slags vær, og det skal beskytte deg mens du arbeider – Uavhengig om du er proff håndverker eller hobbysnekker.

Arbeidsklær har dessuten blitt mote. Det dukker stadig opp nye uttrykk og design, og mye av det fungerer like godt som fritidsklær, som det gjør som arbeidsklær. Vårt sortiment er valgt ut med fokus på:

  1. Design
  2. Komfort
  3. Funksjonalitet
  4. Slitestyrke
  5. Beskyttelse

Se hele vårt utvalg av arbeidstøy og verneutstyr i nettbutikken.

Timbra - arbeidsklær du kan stole på

Timbra er en unik serie slitesterke arbeidsklær laget for å tåle røft arbeid. 

Kolleksjonen bærer preg av å underbygge brukerens bevegelser, fremfor å hemme. Serien er designet for de tøffeste utfordringer og miljøer, og gir ultimat beskyttelse så du kan konsentrere deg om jobben.

Timbra er utviklet med fokus på hver minste detalj, som gir full bevegelsesfrihet, ergonomisk passform og et tøft, gjennomført utseende. God kvalitet, til en god pris.

Les mer: Slik holder du deg skadefri med arbeidsklær

Snickers Workwear

Snickers Workwear tilbyr et stort utvalg innovative tekniske arbeidsklær av høy kvalitet. Det tilbys løsninger fra topp til tå, innerst til ytterst samt bæresystemer og tilbehør.

Uansett størrelse, fasong eller funksjon, er målsetningen å gi deg komfortable og slitesterke arbeidsklær. Produktfamiliene for Snickers Workwear er optimalisert for ulike typer arbeidsdager og gjør at du kan velge de beste arbeidsklærne for de oppgavene du skal utføre.

Av Snickers kan du blant annet forvente høyteknologisk body-mapped design, tre-lags forsterkninger og helt vanntette løsninger.

Arbeidsklær fra Helly Hansen:

Helly Hansen Workwear

Helly Hansen Workwear har produsert arbeidstøy for de tøffeste miljøer i over 140 år.

Serien leverer komfortable, slitesterke kvalitetsprodukter i moderne design. Produktfamiliene gjør det enkelt å velge produkt ut fra kvalitet og pris, tilpasset dine preferanser.

Av denne kolleksjonen kan du forvente moteriktig design, uvanlig god passform, moderne teknologi og synlighet (reflekser) som lever opp til bransjereglement.

Når trenger du verneutstyr? Typiske situasjoner:

Maling: Maling, lakk og lim kan inneholde stoffer som er skadelig ved innånding og hudkontakt. Da er det viktig med god lufting, støv-/gassmaske og arbeidshansker. På grunn av sprut og drypp kan det også være lurt med vernebriller (gjelder spesielt dersom du skal male tak).

Støvete arbeid: Skal du for eksempel slipe, sparkle eller sage, vil det bli mye støv i lufta. En skikkelig støvmaske er da en god forsikring for helsa. Kanskje bør du også koste på deg et sett vernebriller.

Arbeid i høyden: Skal du for eksempel opp i takrenna, male uteveggen eller vaske loftsvinduet fra utsiden, bør du bruke tilstrekkelig stødig og lang gardintrapp, stige eller stillas. Ved risiko for fall bør du vurdere hjelm og fallsikring. Og en god arbeidsbukse med lommer eller verktøybelte som hjelper deg å a ha utstyret i nærheten, kan også gjøre arbeidet lettere og tryggere.

Bråkete maskiner: Skal du bruke bråkete utstyr eller være i nærheten av noen som gjør det, bør du spandere på deg hørselvern (øreklokker, eventuelt øreplugger). Det kan for eksempel være ved bruk av motorsag, kappsag eller stikksag.
Ofte betyr store maskiner også store krefter. Beskyttende hansker bør være på under slikt arbeid, og dersom det kan forekomme sprut eller splinter, bør også vernebriller brukes.

Rett til arbeidsklær eller krav på personlig verneutstyr?

Visste du at Arbeidsmiljøloven gir deg rett til arbeidstøy dersom du jobber i renhold, bygg- og anleggsbransjen eller skips- og verftindustrien?

Kravet fra Arbeidstilsynet sier at arbeidsgiver skal holde nødvendig arbeidstøy og skotøy tilpasset arbeidsplassen og arbeidet. Dersom det er risiko for å bli utsatt for farlige påvirkninger (fare for liv og helse) der du jobber, må arbeidsgiveren din sørge for at du bruker personlig verneutstyr. Eksempler på slikt verneutstyr er:

  • Hjelm
  • Vernebriller
  • Vernehansker
  • Vernesko
  • Redningsvest

For mer informasjon, se Arbeidstilsynets hjemmeside.