Lag din egen urtekasse

Har du rester og kapp etter terrassebyggingen? Ikke kast dem! Bruk heller restene til å lage unike urtekasser, blomsterkasser og grillbord. Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan lage. Vi hjelper deg å komme i gang!

Bygg din egen urtekasse

Med rester av terrassebord, rekkverk og multistolper fra Møre Royal kan du bygge egne urtekasser som passer perfekt på terrassen eller ved inngangspartiet.

Se vår video, eller følg stegene under.

Lag en urtekasse selv - i 7 steg:

MULTIstolpe

1. Start fra bunnen. Skyv sidevang bunn inn i sporet på multistolpen. Vi har valgt 13 cm avstand fra bunnen. Skru fast.

Urtekasse

2. Gjør det samme på andre siden. Fest på en liten lekt i nedre kant av terrassebordet, som bunnhylla skal hvile på. Lag en til på samme måte.

 

3. Skyv på plass de to siste terrassebordene (uten lekter) slik at det dannes et kvadrat. Sett på plass alle de øvre sidebordene ned i sporene før du skrur – to på hver side.

urtekasse 4

4. Dra det øverste bordet til toppen og skru fast. Gjenta dette rundt hele kassen.

urtekasse

5. Kassen legges opp ned før du skyver sidevang nummer to ned mot den som nå ligger mot gulvet, og skrur fast. Gjenta dette rundt hele. Når du er ferdig, snur du kassen rett vei. Sag ut et lite hakk i bunnfjøl nummer en og seks slik at de passer sammen med multistolpene. Bunnfjølene skal nå hvile på lektene på sidevangene sammen med resten av bunnfjølene og danne en hylle.

urtekasse

6. Gjenta det samme for øverste hylle. Legg i bunnhyller og skru fast.

urtekasse

7. Skru fast terrassebord som skillevegger i øverste hylle. Legg på topprammen, sjekk at alt passer og skru fast.

urtekasse

Nå er du ferdig. Så enkelt er det å bygge en urtekasse!

Urtekasse

Det er mye du kan lage på 1, 2, 3!

Tips og ideér finner du i MøreRoyal sitt DIY-hefte. Her finner du enkle illustrasjoner som hjelper deg å komme i gang med prosjektet ditt.

Forside på MøreRoyal idéhefte 

Last ned idéheftet!