Slipp lyset inn gjennom det flate taket

Hvor langt inn i rommet strekker dagslyset seg? TEK 17 har et krav om gjennomsnittlig dagslysfaktor i rommet på minimum 2,0 %, noe som kan være en utfordring i boliger med flate tak.

  To kvinner og en mann under et vindu installert i et flatt tak
  Foto: Velux

   

  Det er derfor viktig å se på hva slags muligheter det er for daglyset å slippe inn i boligen. Alle boliger er utstyrt med fasadevinduer, men det er ikke alltid disse slipper lyset helt inn i hjemmet. Setter man da inn vinduer i taket kan det dramatisk endre bruken av boligen. Selv om VELUX er mest kjent for takvinduer for skråtak, har de også løsninger for bygg med flate tak.

  Det ekstra lysinnslippet ovenfra kan bidra til å oppnå 2% dagslysfaktor og endre hvordan et rom oppleves. Effekten kan være dramatisk i positiv retning – dusjnisjen blir et blikkfang, arbeidskroken blir mer innbydende, og den smale korridoren oppleves som større når et takvindu slipper dagslyset ned i gangen.

  imagexxh0g.png
  Foto: Velux

  VELUX Norge lanserer forbedrede vinduer for flate tak — med slankere profil som gir inntil 52% mer dagslys i forhold til tidligere modeller i samme størrelse.

  Den nye generasjonen overlys med plant eller buet glass leveres som faste, eller som VELUX INTEGRA® elektrisk åpningsbart med regnsensor. Vinduet betjenes enkelt med den ferdig konfigurerte veggbryteren, som er klar til bruk når vinduet er montert.

  imagexszqq.png
  Foto: Velux

  Er man opptatt av design, passer den moderne vindusvarianten med 6 mm buet CurveTech glassoverflate perfekt. Vinduet kommer nå også med 3-lags glass, slipper inn rikelig med dagslys og er også helt uten kanter slik at regnet renner vekk fra glasset, i tillegg til at det er konstruert for å minimere støy utenfra. Dette vinduet passer for helt flate tak (0°-15°).

  imagenh46h.png
  Foto: Velux

  Overlys med plant glass er egnet for bygg med en takvinkel på mellom 2° og 15°, og har en elegant og diskret løsning som går fint overens med ulike hustyper. Aluminiumsprofiler og 4 mm herdet, ripefritt glass gjør at dette vinduet holder lenge. Dette leveres også med 3-lags glass.

  blobid0.png
  Foto: Velux

  Alle variantene har tilhørende solskjerming. Velg mellom en gardin som demper eller stenger lyset ute, eller reguler med et screen som stenger ute hele 76 prosent av varmen fra solen.

  De to generasjonene er ikke kompatible med hverandre, både når det gjelder vindusdelene og solskjermingen. Solskjerming til den nye generasjonen overlys monteres mellom overelementet og vindusdelen, og anbefales montert samtidig som vinduet.

  imagenamos.png
  Foto: Velux