Hvor kraftig drill trenger jeg?

Mange som skal kjøpe drill går automatisk for en på 18 V. Men trenger du egentlig en drill med så mye kraft? Og hvor mye har batteriet å si?

Mann dom

 

Alle husstander bør ha en drill! Og vet du hva drillen din skal brukes til er du allerede på god vei til å finne ut hvor kraftig drillen må være til ditt bruk.

– Med 18 V får du en typisk allround-drill. Den er kraftig og får jobben gjort, både ute og inne. Samtidig er den nokså tung å jobbe med i lengden og det kan være vanskelig å komme til enkelte steder. En 12 V-drill er super til innendørs prosjekter. Den har litt mindre kraft, men det gjør den også lettere å både holde og komme til med, sier Montérs verktøyekspert, Kjetil Grendahl.

18 V-drillen passer best for deg som:

  • Skrur terrasse
  • Bygger lettvegger og stenderverk
  • Er på jakt etter en allsidig drill som kan brukes både inne og ute på små og store prosjekter om hverandre.

12 V-drillen passer best for deg som:

  • Skal montere kjøkkenskap
  • Skal skru sammen møbler
  • Skal henge opp bilder
  • Hovedsakelig skal bruke drillen innendørs til mindre prosjekter.

Hos oss finner du drill til allslags bruk. Se drillutvalget vårt her

Nærbilde av drill
Tenk deg om før du bestemmer deg for kraften på drillen.

Batteriets betydning for drillen

Batteriet er drivstoffet til drillen og den elektriske lagringskapasiteten måles i amperetimer (Ah). Jo høyere Ah, jo lenger holder batteriet mellom hver gang det må lades.

Proffene bruker gjerne batterier med Ah opp mot 10, men til Herr og Fru Hvermansen holder det fint med 1,5-3 Ah.  Da får du et batteri med god levetid, samtidig som selve drillen ikke blir altfor tung.

Når du kjøper drill følger det ofte med to batterier. Selv om de lades kjapt på 30-45 minutter, kan det det være kjedelig å måtte avbryte arbeidet med stadige ladepauser.  Hvis du sørger for at minst ett av batteriene alltid er full-ladet kan du jobbe uforstyrret i mange timer.

Hvordan ta best vare på batteriene?

Batterier liker seg best innendørs. Når temperaturen synker tappes de nemlig for strøm.
Gjør det gjerne til en huskeregel å alltid full-lade batteriene før du rydder bort verktøykassa. Så slipper du å starte med en ufrivillig ladepause neste gang du «bare skal skru i den ene skruen».

Uansett hva du skal bruke den til, gjelder det samme for drillen som for alt verktøy: gjør deg kjent med modellen og sett deg inn i hvordan de ulike innstillingene virker.
Skulle du fortsatt ha spørsmål er vi her for å hjelpe deg!

Produkter

Relaterte artikler