Halvor Bakkes beste designråd ved nytt terrassegulv

Vi vet at mange planlegger å legge nytt terrassegulv denne sommeren, og vi vet også at det kan være vanskelig å velge typen terrassebord. Derfor har vi hentet inn litt eksperthjelp; designer Halvor Bakke!

Sommeren er i anmarsj, og for mange blir det litt ekstra fritid hjemme i år. Kanskje er tiden moden NÅ, for å gi uterommet og sommersesongen et realt løft? Men hvilket terrassegulv velger du? Designer Halvor Bakke har sett på de ulike profilene og fargene til MøreRyal®, og gir deg sine anbefalinger her.

Velg terrassebord etter stil

Ta utgangspunkt i den hytta eller det huset du har, og tenk at det nye skal passe sammen med det gamle. Noen spørsmål du kan stille deg selv er: Har du en klassisk eller en moderne bolig? Ligger den høyt oppe på fjellet eller lavt, ved sjøen? Hvilken farge og type kledning har boligen? Hva ser du for deg av møblering på den nye uteplassen?

Alt dette er naturlig å ha i bunn for hvilke valg du gjør av farge, profil og dimensjon. «Det finnes trender over alt, også når det kommer til terrassegulv. Så hvis du følger litt med på slikt, kan du få til noe litt mer gjennomtenkt, og ikke minst finere, enn å kjøpe det billigste som ligger fremst på lageret hos byggevarebutikken» oppfordrer Halvor.

halvorbakke_teaser_2_669x420.jpg

Levende tre: Mer naturlig blir det nesten ikke

«Jeg simpelthen elsker treverk! Det er så ekte og naturlig, og de transparente fargene gir et flott overflatespill der treverket viser igjennom. Det er vakkert å se på og godt å gå på, og i tillegg er det et norskprodusert kvalitetsprodukt som ikke råtner» smiler Halvor. 

Tenker du som Halvor, er et tregulv fra MøreRoyal® er et godt valg både for deg og miljøet. Med mange fargealternativer, profiler og bredder, skulle det meste ligge til rette for at du finner et terrassegulv som passer akkurat din stil.

Hvis du er ute etter en klassisk stil

Det klassiske MøreRoyal®-terrassebordet er kanskje mest kjent for sine dekorative riller som gir et særpreg til terrassen. «Dette har jeg lagt på hytta mi på Boblebu i brun farge, siden det passer fint med stilen der» forteller Halvor.

Profilen har lett buede hjørner og leveres i både brun, grå og natur i to bredder (120 og 145 millimeter). DUO-bordene er vendbare, med en glatt og en rillet side. Hvilken side du legger opp blir en smakssak. Du kan også kombinere de to overflatene for å skape ditt egen preg på gulvet.
Den grå UNO er et ensidig, rillet terrassebord. Du kan for så vidt legge den glatte siden opp også her – kvaliteten er den samme. Men vær da klar over at det kan forekomme pigmentmerker fra produksjonsprosessen (derfor er kun rillet side definert som overside på denne varianten).

Hvis du ønsker et moderne, glatt uttrykk

halvorbakke_teaser_3_669x420.jpg

Er du ute etter et litt strammere og glattere uttrykk, er den nye profilen Concise perfekt for deg. Concise er laget med en spesiell sawcut overflate, designet med tanke på comfort. Terrassebordene er gode å gå på og ta på. I tillegg har de en jevnere fargeheft og renere finish. Kvalitet hele veien, altså. Concise har en liten fas i kanten på oversiden, som hindrer at den fliser i hjørnene.

Produktet kommer i fargene brun, grå og natur og med en bredde på 120 millimeter. Velger du fargen natur vil den få en flott, værgrå patina etter et år eller to med værpåvirkning og sollys. «Den værbitte gråtonen er virkelig en superlekker farge! Kjenner jeg angrer litt nå på at jeg ikke valgte den på hytta, fargen hadde passa så fint. Men jeg liker jo veldig godt den brune fargen som blir litt mattere og solbleket med tida også da» smiler Halvor. «Concise grå skal jeg legge hjemme på Trae nå i sommer, det tror jeg blir flott!»

Finn ut mer om Concise-kolleksjonen her.

Løft nivået enda litt høyere med Lektegulv

Ønsker du å ta det moderne designuttrykket ett skritt lenger, er lektegulvet (årets nyhet) et godt tips. Lektegulvet tilhører Concise-serien og har samme overflate og fas i kanten, men fremstår enda strammere.
Concise lektegulv er to ulike lekter i samme tykkelse (34 millimeter) og to ulike bredder (45 og 70 millimeter) som man kan legge i mix eller alene. «Dette er et mye mer stramt og moderne gulv enn de tradisjonelle, det ser virkelig dødskult ut. Det er jo et helt nytt uttrykk. Vi brukte det faktisk rundt et basseng i en episode av Eventyrlig Oppussing fra Provence».

Les også: Slik vedlikeholder du terrassen

«Det er ikke så ofte det kommer store nyheter på terrassebordfronten» innrømmer Halvor, «men her har man truffet en nerve. Dette er gulvet for den som ønsker en varig terrasse med et moderne og eksklusivt designuttrykk. Vil du ha det siste nye er det altså dette du skal gå for i år!»