Gjør unna vårrengjøringen med høytrykkspyler

Nå nærmer det seg tiden hvor man kan kose seg ute i hagen eller på terrassen. For mange innebærer dette at man først må få ryddet og vasket litt.  Riktig høytrykkspyler gjør arbeidet enklere og mer effektivt.

Utesesongen nærmer seg, og smuss og skitt fra vinteren skal vekk - Slik at du kan bruke resten av tiden på andre ting utover våren og sommeren.

Når man først skal vaske noe ute er det mange som tyr till høytrykkspyleren. Mye av grunnen til dette er at det går fort, og man får tatt selv store arealer på relativt kort tid.

De fleste høytrykkspylere er også svært enkle å bruke. Det er bare å koble til vannkranen, plugge i stikkontakten, skru vannkranen på og slå på høytrykkspyleren, så er du i gang.

Det kjekke med høytrykkspylere er at jobben går så mye raskere!

Terrassevasker_669x420.jpg

Har du planer om å vaske terrassen? Følg vår guide til vask av terrassen og få jobben gjort!

Hva bør du tenke over før du skaffer deg høytrykkspyler?

Det er litt du bør tenke på før du går til innkjøp av en ny høytrykkspyler. Ofte er det en sammenheng mellom pris og kvalitet, men det betyr ikke at du er nødt til å gå for den dyreste typen. Skal du for eksempel bare vaske bilen, eller hagemøblene, nøyer det seg med en rimeligere modell. Skal du vaske huset og større arealer bør du gå til innkjøp av en dyrere høytrykkspyler, da den er kraftigere og gjør seg best på større områder.

Dette bør du tenke på før du skaffer deg høytrykkspyler:

  • Hva skal du vaske?
  • Hva finnes av tilbehør, slik at jobben blir mer effektiv og smidig?
  • Hvor lang er slangen?
  • Er den enkel å transportere og oppbevare?

Som nevnt bør man tenke over hva man skal vaske, slik at man ikke ender opp med en høytrykkspyler som er for svak, eller for sterk for jobben. Det finnes også et godt utvalg tilbehør man kan velge mellom, som er tilpasset forskjellige gjøremål som forenkler arbeidet. 

Lengden på slangen varierer mellom mindre og større høytrykkspylere

Når det gjelder lengden på slangen kan den variere ut i fra hvor sterke modellene er. Som nevnt passer høytrykkspylere av større størrelse og kraftigere motor for større jobber. Disse høytrykkspylerene har slanger med en lenge på mellom 8-10 meter. Mindre og svakere høytrykkspylere har gjerne en slange på rundt 6 meter.

Enkel å lagre

Våre høytrykkspylere kan du enkelt henge opp på veggen, så du slipper at den tar opp plass på gulvet i garasjen eller i boden.

Vær varsom med høyt trykk når du vasker

De dyrere og kraftigere modellene har som regel kraftigere trykk, som gjør at du effektivt får bort smusset. Det er viktig å tilpasse trykket til hva du skal vaske. Skal du vaske husveggen for eksempel bør du være forsiktig så ikke trykket blir for høyt. Da kan vannet presses inn i husveggen, og det kan oppstå råte. Du bør også tenke på hvor nært du står til det som skal vaskes. Trykket er høyere helt innerst på dysen, så jo lenger unda du går, jo svakere blir trykket.

Bruker du høytrykkspyleren riktig er det virkelig et fantastisk verktøy å bruke.

Mange bruksområder

Høytrykkspylere er anvendelige på svært mange bruksområder, og er nok også derfor de er så populære å bruke under vårrengjøringen ute.  Den kan brukes på sykler, hageredskaper, husveggen, bilen, gjerder, belegningsstein, utemøbler og mye mer.

Det finnes også et godt utvalg av tilbehør som kan gjøre jobben lettere, blant annet egen terrassevasker og eget bilvaskesett.

Se vårt utvalg av høytrykkspylere

 

Skal du vaske huset? I vår steg-for-steg guide forteller vi deg hvordan du får et skinnende rent hus.

tema