Vær sikker med komfyrvakt

Visste du at komfyren er den største kilden til brann i hjemmet? Komfyrvakt fra Røroshetta er best i test, og gjør at du kan føle deg sikker når du lager mat.

Komfyrbrann - den vanligste brannen i norske hjem

Nesten halvparten av branner som brannvesenet må rykke ut til i de norske hjem er komfyrbranner. De fleste av disse skjer på dagtid hvor det gjerne er eldre mennesker som blir rammet. Men visste du at det er branner som starter om natten som krever flest menneskeliv? Her er det gjerne unge mennesker som er mest utsatt, og ofte er det i kombinasjon med rus og alkohol. Har du en komfyrvakt øker du sjangsen for at en mulig brann blir oppdaget, og kan i slike tilfeller være forskjellen mellom liv og død.

Kilde: sikkerhverdag.no

Krav om komfyrvakt i nyere hjem

Har du et elektrisk anlegg som er fra 2010 eller nyere, er det faktisk et krav at man har komfyrvakt installert. Dette gjelder også om du oppgraderer kjøkkenet ditt hjemme eller på hytta, og må legge opp ny kurs til kjøkkenet. 

Slik fungerer komfyrvakten

Komfyrvakten har en sensor som overvåker kokeplaten med trådløs kommunikasjon. Oppdager sensoren at det er fare for brann, blir en alarm utløst. Er det ingen som reagerer på denne, gir sensoren beskjed til en bryter om å kutte strømmen til kokeplaten.

Er det lenge siden du sjekket brannvernsutstyret ditt hjemme? Ta en grundig sjekk av brannvernsutstyret ditt og føl deg trygg hjemme til enhver tid.

Røros Siro Universal komfyrvakt - enkel montering

Med Universal Siro komfyrvakt fra Røroshetta kan du føle deg sikker hjemme. Den er universal og passer til alle kjøkkenhetter. Komfyrvakten festes med en brakett som man skrur på veggen 45 - 75 cm over platetoppen. Har du uttrekkbar ventilator må Universal Siro festes lenger ned, slik at den ikke kolliderer med uttrekk. Deretter kobler man til strøm i stikkontakten og slår på komfyrvakten. Helt enkelt!

Universal Siro sin standardfarge er sort, men du få den i den fargen du måtte ønske. Den er i tillegg enkel å rengjøre da den magnetiske braketten vippes ned.

 

Røros Siro Integrert komfyrvakt - sikkerhet med perfekt design

Med Røroshetta Siro integrert komfyrvakt får du, i tillegg til sikkerhet, muligheten til et perfekt kjøkkendesign uten skjemmende installasjon over komfyren. Med bevegelsessensor, barnesikring og konstant strømtilkobling vil markedets beste komfyrvakt alltid gi deg optimal brukeropplevelse og trygghet.

Sensoren er ferdig montert i ventilatoren, mens selve tilkoblingen til strømanlegget må gjøres på stedet av en elektriker. Integrert komfyrvakt finnes tilgjengelig til flere av RørosHetta sine modeller.

Røros takmontert komfyrvakt - god løsning for kjøkkenøy

Har du kjøkkenøy og ikke ønsker, eller har mulighet, til å montere komfyrvakt på veggen eller under hetten? Da kan en takmontert komfyrvakt være løsningen. Merker sensoren bevegelse foran komfyren slår den seg av, slik at man unngår feilalarmer. Ved at den er festet i taket sjenerer den heller ikke kjøkkenets design. 

Ønsker du komfyrvakt til ditt kjøkken?

Komfyrvakt kan bestilles i alle våre byggevarehus. Kontakt ditt nærmeste byggevarehus for pris, leveringstid og en hyggelig handel.

Finn ditt nærmeste byggevarehus

 

Drømmer du om et nytt kjøkken? Hos oss kan du bestille gratis kjøkkenmøte med én av våre kjøkkenmedarbeidere. 

tema