Riktig gulvunderlag for et gulv som lever lenge

Gulvunderlaget er avgjørende for hvordan du vil oppleve kvaliteten og gulvets levetid etter at det er lagt. Vi hjelper deg med valg av riktig gulvunderlag.

Velg riktig gulvunderlag til rommet du skal legge gulv i. Hvorvidt du skal ha gulvvarme eller ei, vil også være avgjørende for hvilket gulvunderlag du bør velge.

Velg riktig gulvunderlag for ditt behov

Gulvunderlag er et beskyttende lag under gulv som parkett, laminat, furugulv etc.,med forskjellig funksjonalitet for å dekke varierende behov. Hovedformålet med gulvunderlag er å øke komfort, beskytte gulvet og å forlenge gulvets levetid.

Gulvunderlag kan ha følgende egenskaper, avhengig av hvilket underlag du velger:

  • Trinnlydreduksjon (støyreduksjon for rom i underetasje)
  • Romlydreduksjon (støyreduksjon i samme rom)
  • Isolerende effekt
  • Kombineres med varme
  • Opptak av ujevnheter i undergulv
  • Beskyttelse av låsesystem og mot sprekker
  • Forebygging av fuktskader

Viktig å velge riktig gulvunderlag

Velger du feil gulvunderlag så kan dette føre til økt støy i rommet gulvet legges, og i underetasjen. I tillegg kan gulvet ta skade av fukt, det kan begynne å knirke eller gå fra hverandre i skjøtene.

Gulvunderlag fås til forskjellige priser, men prøv å ikke la prisen bestemme hvilket underlag du velger. Velger du feil underlag grunnet en rimeligere pris, kan du sitte igjen med en dårlig opplevelse av gulvet. 
Går du for eksempel til innkjøp av et dyrere gulv, men bruker et rimelig underlag uten trinnlydsdemping kan dette være et irritasjonsmoment du kunne ungått ved valg av et annet gulvunderlag. Det dyre gulvet mister kvaliteten, og man sitter igjen med et gulv man ikke er helt fornøyd med.

I Montér har vi et godt utvalg produkter til legging av gulv og gulvunderlag som dekker dine behov!

Se vårt utvalg av gulvunderlag

våre tjenester

Ferdig Montert gulv

Les mer
FM gulv

Viktig å tenke på ved valg av gulvunderlag

Hvilket undergulv ligger i rommet? 
Er det betong? Er underlaget rett? Ønsker du gulvvarme? Det finnes flere forskjellige typer underlag til hvert behov, og det er utgangspunktet ditt som bestemmer hva du trenger til ditt gulv. 

Har du behov for å lydisolere?
Skal gulvet legges i en overetasje? Eller har du åpen løsning? Da bør du bruke et gulvunderlag som gir en effektiv trinnlydsdemping. 

Hvovidt er det behov for å beskytte gulvet mot fukt?
Skal du legge gulv oppå betong bør du for eksempel bruke et gulvunderlag med fuktsperre, som beskytter mot fukt.

Tips! Gulvunderlag kan til en viss grad dekke over ujevnheter i gulvet, men det kommer an på hvor dype ujevnhetene er. Spesifiser hva du trenger til en av våre medarbeidere og vi finner det du skal ha, eller se etter tettheten på pakken.

Les mer: Slik legger du avrettingsmasse på 1-2-3

Neste steg: Velge riktig gulv for ditt behov