Global beskjed

På grunn av teknisk vedlikehold vil monter.no kunne oppleves som ustabil i perioder. Vi beklager eventuelle ulemper dette medfører for deg.

Garasje

En ny garasje kan romme mer enn bare bilen. Den kan også være smørebod, kontor, lekerom og utstyrsbod. Finn den som passer til deg, tips til byggingen og hjelp til å navigere deg i regelverket for bygging av garasje.

Regler for garasjebygging

Det første du må gjøre når du vurderer ny garasje, er å finne ut om du faktisk har lov til å bygge noe på tomten. Du må vite om kommunens reguleringsplan og situasjonskartet for din eiendom først og fremst tillater det, og om du må søke til kommunen eller ikke.

Hovedregelen er at du kan bygge inntil 50 kvadratmeter på tomta di uten å søke til kommunen eller sende nabovarsel, men det fordrer at det oppfyller noen krav. Direktoratet for byggkvalitet har laget denne veilederen der du svarer på spørsmål for å finne ut om du f.eks må søke byggesøknad til kommunen eller om du kan slippe.

Dette kan du gjøre uten å søke:

  • Oppføring av garasje på inntil 50 kvm. 
  • Mønehøyde opptil 4,0 meter.
  • Gesimshøyde på inntil 3,0 meter. 
  • Plassering inntil 1,0 meter fra nabogrense.

Prøv vår garasjekalkulator og få oversikt over pris og materialer til din garasje

Når du vet at du har tillatelse til å bygge, er det på tide å tenke på hvordan det skal se ut - og hva det vil koste. Hvor stor tomt du har, beliggenhet og hva du skal ha plass til i garasjen har mye å si for hvilken garasje du bør velge. Har du én eller to biler, skal du ha plass til gressklipper, sykler og snømåke eller er det kanskje nok med en carport?  

For å gjøre valget av alt fra størrelse, kledning og vinduer til takrenner og portåpnere enklere for deg, har vi laget en garasjekalkulator. Her får du en fin oversikt over hvilke typer garasjer vi har, og så følger du noen enkle steg. Trykk deg gjennom denne og bli litt klokere - så hjelper vi deg med å realisere det.

Prøv garasjekalkulatoren

 

Standard og Leca 

 

Vi har et stort utvalg garasjemodeller slik at du enkelt kan velge en garasje som passer ditt behov og din tomt. I tillegg velger du hvordan garasjen din skal bygges, enten det er som enkelt byggesett eller i Leca. Se alle modellene du kan velge mellom her.

En standard garasje har de materialene som er beregnet for å sette opp akkurat den garasjen du velger. Du står selv for arbeidet med oppsett av reiseverk og kledning av vegger, men får god veiledning med arbeidstegninger. 

Du kan få hele garasjen i Leca eller kun deler av den. valget er ditt. Å sette opp en garasje i Leca er en rask byggeprosess. Sammen med våre leverandører bistår vi med råd og veiledning. Før du starter byggingen av din garasje har vi tre anbefalinger: 

  1. Skaff deg brosjyren "Leca Byggebok"
  2. Ta et gratis Leca-selvbyggerkurs
  3. Se denne videoen om hvordan du kan bygge garasjen din med Leca Basic blokk på www.youtube.com

Lurer du på hvilken garasje du vil ha?

Se alle våre garasjer her eller blad deg gjennom vår garasjekatalog.

Bygg garasje selv

Dersom du vil ha hjelp til byggingen, står vi til din disposisjon. Kontakt Montér Byggeservice i ditt nærmeste byggevarehus, eller søk etter håndverkere på mittanbud.no.

Skal du bygge garasje selv for først gang, kan du følge disse steg for steg-videoene.

Innred garasjen

Med innredning fra Elfa kan du organisere tingene som skal oppbevares i den nye garasjen din slik at du enkelt får oversikt og tilgang til det du trenger. Bruker du i tillegg plastbokser fra SmartStore får organisert sakene dine, og enkelt se i hvilken boks de ligger i senere. SmartStore boksene får du i mange forskjellige størrelser.

Trykk under for å lese mer om Elfa Utility, eller for å se flere av våre SmartStore plastbokser.

Les mer om Elfa Utility                                  Se vårt utvalg av SmartStore-bokser

Oppbevaringsboks SmartStore Classic 31 m/lokk 32 liter

Oppbevaringsboks SmartStore Classic 31 m/lokk 32 liter

Fra pris: 119,00 per stk.
Oppbevaringsboks SmartStore Classic 3 m/lokk 3 liter

Oppbevaringsboks SmartStore Classic 3 m/lokk 3 liter

Fra pris: 41,90 per stk.
Oppbevaringsboks SmartStore Classic 16 m/lokk 25 liter

Oppbevaringsboks SmartStore Classic 16 m/lokk 25 liter

Fra pris: 109,00 per stk.