Gi inngangspartiet et overbygg

Skulle du ønske at det var tak over entréen til boligen din? Et overbygg til inngangspartiet er både visuelt fint, og har en praktisk funksjon.

Foto: ShutterStock

Hans Martin Hansen fra Arnøy Engros har tips til deg som vurderer å montere overbygg over inngangsdøren. Finn ut hvordan du velger riktig overbygg og fremgangsmetode!

Fordeler med overbygg over inngangspartiet

Det norske klimaet kan være uforutsigbart, og de fleste har nok opplevd å fomle etter nøklene mens det høljer ned. Ifølge Hansen, har overbygg én overordnet funksjon: Beskytte inngangsdøren og folk mot nedbør, vær og vind.

Ønsker du å forlenge levetiden på inngangsdøren din, kan med andre ord et overbygg være en god løsning.

Ulike materialer for ferdige overbygg

Det finnes flere materialer å velge blant, om du skal ha overbygg i form av en ferdigløsning.

– Overbyggene vi i Arnøy Engros leverer er hovedsakelig i aluminium, polykarbonat og glass, ikke tre. Bygger du overbygg i tre, kan dette medføre et større behov for vedlikehold enn om du velger modeller i aluminium eller lignende.

Fordeler med monteringsklare overbygg

Det finnes flere gode grunner til å gå for en ferdigløsning dersom du har bestemt deg for å få et overbygg over inngangspartiet ditt. Hansen trekker fram tre viktige årsaker til at mange velger monteringsklare ferdigmodeller.

– Du sparer både mye tid og kostnader. I tillegg kreves det som nevnt minimalt med vedlikehold. Som regel trenger du kun å tenke på estetisk vask ved behov.

Enkelt å montere


Dersom du skal montere et overbygg over entréen din, er fremgangsmåten nokså enkel, dersom du velger en ferdigløsning, ifølge Hansen.

– Det følger med en monteringsbeskrivelse. Du finner det meste du trenger å vite i manualen. I tillegg er det viktig å huske på at du trenger god innfestning til takoverbygget, sier han.

Hva slags entréoverbygg bør du velge til huset ditt?

Tenk over hva slags stil og design du foretrekker. De fleste velger å ta utgangspunkt i boligens utførelse. Ifølge Hansen handler det i stor grad om personlige preferanser.

– De fleste vil finne designet som passer best til huset sitt, både med tanke på størrelse og andre faktorer. Jo bredere dør, dess større bør for eksempel overbygget være. Det finnes overbygg både i klassisk stil og mer moderne funkisstil.

Dette må du huske på før montering

Ifølge Hansen, er det spesielt to ting som er viktige å tenke over før du bestemmer deg for å montere et overbygg ved inngangspartiet.

– Sørg for tilstrekkelig bæring og innfestning. De modellene vi selger, er hovedsakelig små modeller, så dette er likevel ikke veldig avgjørende, om du handler hos oss.

Han presiserer at dersom du har et større takoverbygg, er det viktig også å ta hensyn til takrenner og lignende.

Et overbygg kan være en enkel og funksjonell løsning når du ønsker beskyttelse mot vær og vind ved inngangspartiet ditt. Hos Arnøy Engros finner du flere modeller å velge blant. Her er noen av dem:

  • Nancy
  • Lyra
  • Aquila
  • Sophia

Her finner du modeller som passer utmerket til funkishus med slett og pusset overflate (f.eks. leca eller betong), men også tradisjonelle trehus. Kontakt Montér byggeservice i et av våre byggevarehus om du har spørsmål - vi hjelper deg gjerne.