Hvordan male laminatgulv?

Klart du kan male laminat! Å male laminatgulvet gir en rask og rimelig forvandling. Slik går du frem.

Foto: Shutterstock

Gulvet har mye å si for opplevelsen av et rom. Heldigvis må du ikke rive og legge nytt laminatgulv for å endre uttrykket. Du kommer langt med noen liter maling og godt maleverktøy.

Laminat tåler godt å bli malt, det er faktisk en nokså takknemlig jobb. I motsetning til tregulv slipper du å grunne før du maler. Men ellers er fremgangsmåten lik for alle typer gulv. Det er lite kriker og kroker å ta hensyn til og det er vanskelig å gjøre noe feil. Men som med alt annet malearbeid slipper du ikke unna forarbeidet her heller.

–  Før du går i gang er det viktig at du vasker gulvet ordentlig med gulvrens. Alt fett og smuss må fjernes for at malingen skal sitte ordentlig og gi et resultat som varer over tid, sier produktsjef for maling i Montér, Tina Bunæs.

Mal laminat med riktig maling 

– Enten du skal male laminat eller parkett, er det viktig å velge en maling som er laget spesielt for gulv, sier Bunæs og trekker frem Trestjerner gulvmaling, som er ekstremt slitesterk og lett å påføre. 

Du står selvfølgelig fritt til å velge glansgrad og farge etter hva du foretrekker.

– Pass på at du velger en farge som harmonerer med resten av rommet og la deg gjerne inspirere av årets fargetrender. Når det gjelder glansgrad er det greit å være klar over at jo høyere glans, jo glattere blir gulvet, tipser Bunæs.

Bilde av laminatgulv før og etter at det har blitt malt
Foto: TreStjerner - laminatgulv før og etter maling (5501latte)

Slik maler du laminat

Så snart gulvet er helt rent kan du gyve løs på selve malejobben.

– Start med å male langs alle kantene med en pensel, så du får laget deg en sperre mot veggene og eventuelle lister. Deretter er det bare å rulle i vei med en malerulle og et forlengerskaft.

Siden gulvmalingen er såpass tykk og tung, vil eventuelle rullemerker jevne seg ut helt av seg selv. Start i den enden av rommet som er lengst unna inngangen og jobb deg fremover, så ikke du ender opp med å bokstavelig talt male deg inn i et hjørne.

– Dette er solid maling som sitter godt. Følg tørkeanvisningen som står oppgitt på boksen og mal to strøk. Da har du sikret deg et laminatgulv som fremstår som nytt, og som kommer til å vare lenge.

Vi tilbyr forresten ferdig montert gulv av standard klikkparkett, -laminat og -vinyl intill 60 kvm av standard sortimentsvarer.